Tästä Kaakkois-Aasialaisesta herkusta on monia eri variaatioita vähän kokin mukaan. Omassani on proteiinina herkullista nyhtösoijaa :)
4 Levyä Ramen-nuudelia
200g Oumphia
1 Keskikokoinen sipuli
2 Sellerinvartta
4 Kuivattua siitakesientä
3 Isoa herkkusientä
10 cm Purjonlehtiä
2 Valkosipulinkynttä
1 Punainen chilipalko
1-2 rkl Sambal Oelek:ia
Suolaa
Öljyä paistamiseen
Kastike:
1/2 dl Soijaa
3 rkl Sitruunamehua
1 rkl Sokeria
-Laita kuivatut sienet kylmään veteen likoamaan jääkaappiin edellisenä päivänä
-Nosta oumph-pussi sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä
-Sekoita kastikkeen ainekset
-Keitä nuudelit, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä kunnes nuudelit jäähtyvät. Jätä siivilään valustumaan
-Perkaa kasvikset ja sienet. Suikaloi sipuli, selleri ja purjonlehdet. Suikaloi siitakkeet, ja leikkaa herkkusienet paloiksi. Perkaa ja viipaloi chili, laita sivuun
-Leikkele oumph-palat sopivankokoisiksi
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja kuullota sipulia, kunnes se pehmenee
-Lisää pannulle oumph, purista joukkoon valkosipuli, ja paista sekoittaen kunnes valkosipuli pehmenee
-Lisää selleri, sienet ja purjonlehdet, mausta kevyesti suolalla, ja paistele sekoittaen muutama minuutti
-Lisää pannulle tuore chili, ja about puolet nuudeleista, ja sekoita ruoka hissukseen paistellen
-Lisää loput nuudelit, sekoita kevyesti. Kaada sekaan puolet kastikkeesta, sekoita taas
-Kaada joukkoon loppu kastike, ja sekoita ruoka hyvin
-Tarjoile tuoreeltaan, esim. tuoreen chilin, paahdettujen seesaminsiementen, ja/tai hienonnettujen korianterin-, tai mintunlehtien kera :)
*Tämänkaltaiset nuudeliruoat ovat suosittuja Indonesiassa, Malesiassa, ja Singaporessa. Paistetut nuudelihässäkät tunnetaan alueittain myös nimillä "Bami goreng", tai "Bakmi goreng".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti