Tämä tillillä höystetty voikastike on nostalginen makumuisto mummolasta, ja lapsuuden kesistä maalla:
200g Voita (tai margariinia vegeille)
1/2 dl Vettä
Pari-kolme kevätsipulin valkeaa osaa tai 1 pieni keltasipuli
Vajaa 1 tl suolaa
1-2 dl Hienonnettua, tuoretta tilliä
(Keitin tähän perunoiden lisukkeeksi myös nipun vihreää parsaa. Perunoiden ja kastikkeen mukaan kannattaa nyppiä lisäksi tuoretta tilliä)
-Kuori, perkaa, ja viipaloi sipuli
-Poista tilistä isoimmat varret ja paksuimmat lehtiruodit ja hienonna tilli
-Leikkaa voi tai markis suoraan kattilaan, lisää sipulisuikaleet, ja kuumenna kiehuvaksi
-Vähennä lämpöä ja hauduta sipuleita voissa kunnes rasva sulaa ja sipulit pehmenevät ja muuttuvat läpikuultaviksi
-Lisää tilli ja vesi, mausta suolalla ja käännä levy pois päältä, ja nosta kattila pois levyltä
-Tarjoile uusien perunoiden kera
*Tämä kastike on sukua aikaisemmin julkaisemalleni Sipuliselle kastikkeelle, ja vaikkei tillistä pitäisikään, tätä kannattaa kokeilla. Sipulin voit kastikkeessa korvata myös ruohosipulilla.
Uusien perunoiden lisukkeiksi sopivat kotimaiset kesävihannekset, ruisleipä, ja vaikka grillattu makkara :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti