keskiviikko 16. elokuuta 2017

Gamjaguk

Korealaiseen perunakeittoon tulee usein lihaa, tai lihaa ja tofua, mutta itse suosin pelkkää tofua. Ohjeesta tulee 2 annosta:

2 Perunaa
200 g Esikäsiteltyä, kiinteää tofua
4 cm Purjon valkoista osaa
4 cm Purjon vihreää osaa
n.100g Lasinuudeleita
Vajaa litra kasvislientä
1 tl Suolaa
Tilkka soijakastiketta
1 Valkosipulinkynsi

-Laita lasinuudelit likoamaan kylmään veteen
-Mittaa liemi kattilaan, ja kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää suola. kiehauta, ja nosta levyltä
-Kuori perunat, ja lohko ne kattilaan
-Viipaloi purjonpalat, ja lisää nekin liemeen
-Hauduta keittoa miedolla lämmöllä kunnes perunat alkavat pehmetä, tarkista suola, ja valuta ja lisää nuudelit keittoon
-Hauduttele vielä about minuutti, kunnes nuudelit ovat lämmenneet
-Annostele kulhoihin nuudelia, perunaa ja purjoa, ja kaada päälle lientä. Tarjoile tuoreeltaan.

*Gamjajuk on miellyttävän mieto ja lempeä keitto, jonka kyytipojaksi sopivat hyvin mausteisemmat lisukkeet, kuten kimchiohukaiset ja etikkainen dippikastike.

Ei kommentteja: