keskiviikko 16. elokuuta 2017

Gamjaguk

Korealaiseen perunakeittoon tulee usein lihaa, tai lihaa ja tofua, mutta itse suosin pelkkää tofua. Ohjeesta tulee 2 annosta:

2 Perunaa
200 g Esikäsiteltyä, kiinteää tofua
4 cm Purjon valkoista osaa
4 cm Purjon vihreää osaa
2 pakettia (á 40g) Lasinuudeleita
Vajaa litra kasvislientä
1 tl Suolaa
Tilkka soijakastiketta
1 Valkosipulinkynsi

-Laita lasinuudelit likoamaan kylmään veteen
-Mittaa liemi kattilaan, ja kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää suola. kiehauta, ja nosta levyltä
-Kuori perunat, ja lohko ne kattilaan
-Viipaloi purjonpalat, ja lisää nekin liemeen
-Nosta kattila takaisin levylle, lisää tofu, ja hauduttele keittoa miedolla lämmöllä kunnes perunat alkavat pehmetä, tarkista suola, ja valuta ja lisää nuudelit keittoon
-Hauduttele vielä about minuutti, kunnes nuudelit ovat lämmenneet
-Annostele kulhoihin nuudelia, perunaa ja purjoa, ja kaada päälle lientä. Tarjoile tuoreeltaan.

*Gamjajuk on miellyttävän mieto ja lempeä keitto, jonka kyytipojaksi sopivat hyvin mausteisemmat lisukkeet, kuten kimchiohukaiset ja etikkainen dippikastike.
Varo ylikypsentämästä lasinuudeleita, sillä ne muhjuuntuvat helposti mössöksi. Parhaita nuudelit ovat notkeina, mutta napakoina, eli puruvastusta saa vähän olla. Nuudelia kannattaa siis laittaa ruokaan annoksittain (eli tästä ohjeesta tulee kaksi annosta nuudeleineen), etteivät syömättä jääneet nuudelit jää liemeen pehmenemään. Jos ruokailijoita on useampia, ja keität isomman sopan, lisää nuudeleita ruokailijoiden mukaan, yksi pakkaus per henkilö :) 

Ei kommentteja: