tiistai 16. syyskuuta 2014

Laksa Lemak

Eli Nyona Laksa / Laksa Nyona :)

Liemi:
3 rkl Punaista currytahnaa
8 dl Kasvislientä
2 1/2 dl Kookosmaitoa
1/2 tl Suolaa
1/2 tl Sokeria
Öljyä paistamiseen
 
Lisäksi:
300g Riisivermicelliä
Paistettua tofua, seitania tai oumphia suikaleina/kuutioina/suupaloina
Ryöpättyjä, pitkiä papuja
Ryöpättyjä pavunituja
Tuorekurkkua leikattuna tikuiksi

Koristeeksi/Höysteeksi (valitse pari-kolme sopivinta):
Hienonnettua kevätsipulia
Viipaloitua, tuoretta chiliä
Mintunlehtiä
Thai-basilikanlehtiä
Korianterinlahtiä

-Valmistele lisukkeet ja koristeet
-Keitä nuudelit nippa nappa pehmeiksi, siivilöi, ja huuhtele kautaaltaan kylmällä vedellä
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja lisää currytahna. Sekoittele, kunnes seos alkaa tuoksua
-Lisää kasvisliemi, ja kiehauta
-Lisää kookosmaito ja mausteet, ja käännälevyä pienemmälle
-Ole varovainen, ettei seos kiehu, tai kookosmaito voi härmettyä, jolloin se näyttää happamalle maidolle
-Annostele kulhoon annos nuudelia, lisää sopivia täytteitä, ja kaada päälle lientä niin, että syntyy keitto. Koristele valitsemillasi aineksilla.

*Laksa on Kaakkois-Aasiasta kotoisin oleva nuudeliruoka, jossa keitetyt nuudelit tarjoillaan mausteisen curryliemen, eli keiton, ja erilaisten, tuoreiden ja/tai paistettujen, täyteiden kera. Reseptit vaihtelevat maittain ja alueittain. Laksa Lemak on kotoisin Thaimaasta. Katong Laksa / Laksa Katong on singaporelainen versio Laksa Lemakista. Ruoat ovat hyvin samanlaisia, mutta Laksa Katongiin nuudelit leikataan usein lyhyiksi pätkiksi, ja syödään lusikalla.
Jos pidät tulisemmasta keitosta, lisää liemeen ruokalusikallinen currytahnaa.

Ei kommentteja: