Tämä on korealainen, maustettu, soijapohjainen kastike, jota käytetään niin lisukkeena, pöytämausteena kuin dippinä. Toisin kuin Yangnyeom chojang, Yangnyeom ganjang on maultaan miedompaa, eikä kovin tulista.
Reilu 3/4 dl Soijakastiketta
1 tl Sokeria
1-2 tl Gochugaroa tai Cayennenpippuria
2 tl Paahdettua Seesamiöljyä
1 rkl Paahdettuja seesaminsiemeniä
1 Valkosipulinkynsi
1-2 Kevätsipulinvartta
1 rkl Kylmää vettä
-Sekoita soija, sokeri, gochugaro, öljy, siemenet ja vesi kipossa
-Kuori ja hienonna/purista joukkoon valkosipuli
-Hienonna kevätsipuli, lisää kastikkeeseen, sekoita hyvin
-Säilytä valmista kastiketta jääkaapissa, jossa se säilyy about viikon.
*Yangneom tarkoittaa maustettua/mausteista, ja ganjang tarkoittaa (korealaista) soijakastiketta. Jos sinulla ei ole korealaista soijaa, voit käyttää tähän japanilaista tai kiinalaista soijaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti