maanantai 19. joulukuuta 2016

Yangnyeom Ganjang

Tämä on korealainen, maustettu, soijapohjainen kastike, jota käytetään niin lisukkeena, pöytämausteena kuin dippinä. Toisin kuin Yangnyeom chojang, Yangnyeom ganjang on maultaan miedompaa, eikä kovin tulista.

Reilu 3/4 dl Soijakastiketta
1 tl Sokeria
1-2 tl Gochugaroa tai Cayennenpippuria
2 tl Paahdettua Seesamiöljyä
1 rkl Paahdettuja seesaminsiemeniä
1 Valkosipulinkynsi
1-2 Kevätsipulinvartta
1 rkl Kylmää vettä

-Sekoita soija, sokeri, gochugaro, öljy, siemenet ja vesi kipossa
-Kuori ja hienonna/purista joukkoon valkosipuli
-Hienonna kevätsipuli, lisää kastikkeeseen, sekoita hyvin
-Säilytä valmista kastiketta jääkaapissa, jossa se säilyy about viikon.

*Yangneom tarkoittaa maustettua/mausteista, ja ganjang tarkoittaa (korealaista) soijakastiketta. Jos sinulla ei ole korealaista soijaa, voit käyttää tähän japanilaista tai kiinalaista soijaa.

Ei kommentteja: