perjantai 21. maaliskuuta 2014

Hummuspasta

Tähteeksi jäänyt hummus on monikäyttöistä. Hummusnuudelit jo esittelinkin, mutta tähdehummuksesta voi valmistaa myös herkullisen, täyttävän pasta-aterian :)

Keitettyä pastaa vähän sen mukaan, paljonko hummuksestasi syntyy kastiketta. Pari desiä kastiketta kattaa hyvin about 150g keittämätöntä, kuivaa pastaa.

1-2 dl Tähdehummusta (tai paljonko löytyy)
1 Pieni, hienonnettu sipuli
1-2 tl Srirachaa, jos haluat tulisuutta
1-2 dl Vegefärssiä
1-2 dl Kasvislientä
Lähikaupan curryjauhetta
Öljyä paistamiseen

-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia, kunnes se alkaa muuttua läpikuultavaksi, ja lisää vegefärssi. Mausta sopivaksi curryjauheella
-Kippaa pannulle hummus, ja lisää lientä hissukseen niin, että hummus liukenee, ja saat tasaisen, paksuhkon kastikkeen
-Mausta halutessasi srirachalla, jos haluat vähän tulisuutta kastikkeeseen
-Lopuksi sekoita keitetty, huuhdeltu ja valutettu pasta kastikkeeseen, ja tarjoa esim. ravintohiivahiutaleiden tai rouhitun mustapippurin kera :)

*Kotonoita suosittelee tähän täysjyväpastaa. Hieman erilaisen, ja kevyemmän, variaation saat kokeilemalla vegefärssin sijaan paistettua kukkakaalia.

Ei kommentteja: