Uudet perunat maistuvat myös salaattina :)
About 1 kg Uusia perunoita
1 Silkkitofu (150-200g)
1 Keskikokoinen kevätsipuli varsineen
1 Punainen, keskivahva chilipalko
Reilu 1/2 dl Tuoretta, hienonnettua tilliä
Reilu 1/2 dl Tuoretta, hienonnettua persiljaa
Öljyä paistamiseen
Kastike:
1 dl Kasviöljyä (esim. rypsi, rapsi tai oliivi)
1 Hienonnettu tai puristettu valkosipulinkynsi
2 rkl Balsamicoa
1 tl Dijonin sinappia
1 tl Dijonin kokojyväsinappia
1-2 tl Agavesiirappia
Suolaa ja pippuria
-Sekoita ainekset kipossa
-Lisää agavesiirappia vähän sen mukaan, kuinka makean kastikkeen haluat
-Mausta suolalla ja pippurilla
*Valmista kastike ensin jääkaappiin odottamaan
-Valuta tofu hyvissä ajoin. Kuivaa tofu, ja leikkaa se ensin pitkittäin viipaleiksi (viiteen osaan), ja leikkaa sitten viipaleet pitkittäin puoliksi (tikuiksi), ja taputtele ne kuiviksi (eli sinulla on nyt kymmenen tofupötköä/tikkua)
-Pese perunat ja harjaa enimmät kuoret pois juuresharjalla
-Höyrytä tai keitä perunat kypsiksi
-Perunoiden kiehuessa hienonna sipuli, ja perkaa ja hienonna chilipalko
-Kuumenna pannulla hyvä loraus öljyä, ja paista tofutikut joka sivultaan kauniin kullanruskeiksi. Valuta tofut, ja nosta sivuun
-Kuutioi kypsät perunat ja laita sekoituskulhoon, ja rouhi kevyesti suolaa perunoille. Lisää sipulit, chilit ja tuoreyrtit
-Leikkaa kevyesti jäähtyneet tofutikut kuutioiksi, ja lisää kulhoon
-Ota kastike jääkaapista, jos se on kovin tankeaa, ohenna tilkalla öljyä tai vettä
-Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla
-Tarjoile tuoreeltaan.
*Vaikka öljyiset perunasalaatit maistuvat parhailta vähän lämpöisinä, tämä on myös ihan hyvää kylmänä :)
Jos uusia perunoita ei ole saatavilla, käytä tavallisia, mutta kuori ne ennen kuutiointia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti