keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Peruna-Tofusalaatti

 Uudet perunat maistuvat myös salaattina :)

About 1 kg Uusia perunoita
1 Silkkitofu (150-200g)
1 Keskikokoinen kevätsipuli varsineen
1 Punainen, keskivahva chilipalko
Reilu 1/2 dl Tuoretta, hienonnettua tilliä
Reilu 1/2 dl Tuoretta, hienonnettua persiljaa
Öljyä paistamiseen
 
Kastike:
1 dl Kasviöljyä (esim. rypsi, rapsi tai oliivi)
1 Hienonnettu tai puristettu valkosipulinkynsi
2 rkl Balsamicoa
1 tl Dijonin sinappia
1 tl Dijonin kokojyväsinappia
1-2 tl Agavesiirappia
Suolaa ja pippuria
-Sekoita ainekset kipossa
-Lisää agavesiirappia vähän sen mukaan, kuinka makean kastikkeen haluat
-Mausta suolalla ja pippurilla
*Valmista kastike ensin jääkaappiin odottamaan

-Valuta tofu hyvissä ajoin. Kuivaa tofu, ja leikkaa se pitkittäin viipaleiksi (viiteen osaan), leikkaa viipaleet pitkittäin puoliksi (tikuiksi), ja taputtele kuiviksi
-Pese perunat ja harjaa kuoret pois juuresharjalla
-Höyrytä tai keitä perunat kypsiksi
-Perunoiden kiehuessa hienonna sipuli, ja perkaa ja hienonna
-Kuumenna pannulla hyvä loraus öljyä, ja paista tofutikut joka sivultaan kullanruskeiksi. Valuta, ja nosta sivuun
-Kuutioi kypsät perunat ja laita sekoituskulhoon, ja rouhi kevyesti suolaa perunoille. Lisää sipulit, chilit ja tuoreyrtit
-Leikkaa tofutikut kuutioiksi, ja lisää kulhoon
-Ota kastike jääkaapista, jos se on kovin tankeaa, ohenna tilkalla öljyä
-Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla
-Tarjoile tuoreeltaan.

*Vaikka öljyiset perunasalaatit maistuvat parhailta vähän lämpöisinä, tämä on myös ihan hyvää kylmänä :)
Jos uusia perunoita ei ole saatavilla, käytä tavallisia, mutta kuori ne ennen kuutiointia.

Ei kommentteja: