tiistai 15. lokakuuta 2013

Kermainen Pasta-Punajuurisalaatti

Einessalaattia kotikeittiöstä, nam :)

500g Suunmukaista kuviopastaa
3 Keskikokoista säilykepunajuurta
1 Keskikokoinen porkkana
1 Pieni punasipuli
1 Pieni sellerinvarsi hienonnettuna
1 Maustekurkku
Suolaa ja pippuria
Hienonnettua, tuoretta persiljaa
Vettä keittämiseen
 
Kastike:
Annos majoneesia
200g Vegesmetanaa
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
2 rkl Lientä punajuuritölkistä
1 rkl Hyvää chilikastiketta (esim. Sriracha)
Yrttisuolaa ja pippuria
-Sekoita ainekset, ja mausta sopivaksi suolalla ja pippurilla, laita kylmään odottamaan

-Perkaa ja kuori porkkana. Suikaloi juurekset ohuiksi suikaleiksi
-Laske kattilaan vähän vettä, ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele porkkanaa muutama minuutti niin, että rakenne vähän pehmenee. Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Huom, keitinvesi kannattaa ottaa talteen, lue eteenpäin
-Kuori ja suikaloi sipuli ohuelti, tai hienonna se. Leikkaa molemmat päät pois selleristä, ja hienonna sellerinvarsi. Lisää sipuli ja selleri sekoituskulhoon
-Kuutioi maustekurkku, laita se sekoituskulhoon, lisää juuressuikaleet, ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita kevyesti
-Lisää porkkanan keitinvesi pastan keittoveteen, ja keitä pasta kypsäksi. Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä, valuta, laita kulhoon, lisää kastike ja sekoita hyvin
-Anna salaatin tekeytyä kylmässä 15-30 min, ennen tarjoilua
-Sirottele valmiin salaatin päälle hienonnettua persiljaa.

*Porkkanaa ei tarvitse keittää, vaan suikaleet voi myös itkettää; Laita suikaleet siivilään, ja suolaa kevyesti. Anna maustua parikymmentä minuuttia, ja huuhtele liika suola pois. Voit myös laittaa porkkanat salaattiin ihan sellaisenaan, tuoreena ja rapeana. Itse vain pidän tässä vähän pehmeämmästä rakenteesta.

Ei kommentteja: