keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Seesamimarinadi

Tämä aasialaisvaikutteinen, herkullinen marinadi sopii hyvin mm. kasviksille, tofulle ja seitanille.

3-4 rkl Seesamitahnaa
3 rkl Vaahterasiirappia
3 rkl Soijakastiketta
2 rkl Paahdettua seesamiöljyä
1/2 tl Tummaa riisiviinietikkaa
2-3 Valkosipulinkynttä
1 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
Loraus sopivan tulista chilikastiketta
Tilkka vettä

(Tofut marinadissa)

-Mittaa ainekset kippoon, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää inkivääri, ja sekoita hyvin
-Mausta halutuksi chilikastikkeella, ja mikäli marinadi tuntuu liian tankealta, lisää tilkka vettä, ja sekoita. Toista tarvittaessa.

-Marinoidessasi sekoita sopiviksi esikäsitellyt ainekset marinadiin, ja anna maustua pari tuntia huoneenlämmössä, tai mieluiten yön yli jääkaapissa.

*Jos haluat makeampaa marinadia, lisää vähän sokeria. Jos suolaisempaa, lisää tilkka soijaa tai ripaus suolaa.
Ohjeesta tulee sopivasti marinadia 2-300g kasviksia, seitania tai tofua.

Ei kommentteja: