torstai 5. toukokuuta 2016

Sinappinen Yrttikastike

4 rkl Margariinia
Vehnäjauhoja
2 dl Kaurakermaa
Kasvislientä
Suolaa tai Yrttisuolaa
2-3 Hienonnettua valkosipulinkynttä
About 1 dl Hienonnettua kevätsipulia
1 rkl Dijonin kokojyväsinappia
1 rkl Dijonin sinappia
Erilaisia hienonnettuja tuoreyrttejä maun mukaan (Kuvassa mäkimeiramia ja persiljaa)

-Sulata markis pannulla tai kasarissa, ja lisää jauhoja niin, että saat notkean seoksen
-Kuumenna jauhoseosta koko ajan sekoitellen, kunnes se alkaa tuoksua
-Lisää seuraavaksi kaurakerma, koko ajan sekoitellen. Kaada aluksi varovaisemmin, näet kyllä kun se alkaa sekoittua markis-jauhoseokseen
-Heti kerman perään ala lisätä lientä pieninä lorauksina, edelleen hyvin sekoittaen. Rivakka sekoittelu on tässä alussa tärkeämpää kuin ison nestemäärän hujauttaminen kattilaan yhdellä kertaa
-Sekoittele kastiketta pohjia myöten kunnes kastike alkaa saeta. Ole tarkkana, sakoaminen tapahtuu yleensä aika äkkiä
-Jos kastike tuntuu liian paksulta, ohenna sitä lisäämällä vähän vettä tai lientä, kunnes koostumus on sopiva. Anna aina jo-lisätyn nesteen sekoittua aina kunnolla kastikkeeseen, ennenkuin lisäät uutta
-Kun kastikkeen koostumus on sopiva, sekoita joukkoon sinapit, valkosipuli, kevätsipuli ja yrtit
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa

*Tähän kastikkeeseen sopivat vähän kaikenlaiset yrtit, ja myös villiyrtit, riippuen vähän siitä minkä kanssa aiot tarjoilla kastikkeen. Kokeile esim. Rakuunaa, meiramia, timjamia, basilikaa, tilliä, koiranputkea, siankärsämöä, tai raastettua sitruunankuorta.

Ei kommentteja: