Namul on korealainen, etikoitu salaatti, jota syödään lisukkeena. Namulia voi valmistaa melkeinpä mistä kasviksesta tahansa, ja mausteet vaihtelevat miedoista tulisiin. Tämä simppeli, makeahko namul valmistetaan porkkanasta:
3 Isoa porkkanaa
2 rkl Riisiviinietikkaa
1 tl Suolaa
2 rkl Vaahterasiirappia
1 tl Sokeria
2 tl Paahdettua seesamiöljyä
Vettä keittämiseen
-Kuori ja suikaloi porkkanat
-Keitä porkkanasuikaleet parahultaisen pehmeiksi, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta hyvin
-Laita porkkanat sekoitusastiaan, ja lisää kaikki loput ainekset. Sekoita hyvin
-Säilö namul suljettavaan rasiaan, anna tekeytyä jääkaapissa (välillä sekoitellen) vähintään tunti ennen tarjoilua.
*Tämä on paras valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä, sillä maku vain paranee :)
Tätä namulia ryydittämään kannattaa kokeilla myös paahdettuja seesaminsiemeniä, ja, jos haluat vähän mausteisempaa, lisää 1/2 tl gochugaroa tai cayennenpippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti