torstai 28. huhtikuuta 2016

Danggeun Namul

Namul on korealainen, etikoitu salaatti, jota syödään lisukkeena. Namulia voi valmistaa melkeinpä mistä kasviksesta tahansa, ja mausteet vaihtelevat miedoista tulisiin. Tämä simppeli, makeahko namul valmistetaan porkkanasta:

3 Isoa porkkanaa
2 rkl Riisiviinietikkaa
1 tl Suolaa
2 rkl Vaahterasiirappia
1 tl Sokeria
2 tl Paahdettua seesamiöljyä
Vettä keittämiseen

-Kuori ja suikaloi porkkanat
-Keitä porkkanasuikaleet parahultaisen pehmeiksi, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta hyvin
-Laita porkkanat sekoitusastiaan, ja lisää kaikki loput ainekset. Sekoita hyvin
-Säilö namul suljettavaan rasiaan, anna tekeytyä jääkaapissa (välillä sekoitellen) vähintään tunti ennen tarjoilua.

*Tämä on paras valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä, sillä maku vain paranee :)
Tätä namulia ryydittämään kannattaa kokeilla myös paahdettuja seesaminsiemeniä, ja, jos haluat vähän mausteisempaa, lisää 1/2 tl gochugaroa tai cayennenpippuria.

Ei kommentteja: