maanantai 21. joulukuuta 2015

Tofupaisti

Herkullinen tofupaisti on helppo ja ruokaisa vaihtoehto kinkulle, puhumattakaan, että se on myös paremman makuinen. Lisukkeineen yksi tofu riittää kolmelle, miksei neljällekin henkilölle, mutta mikäli ruokailijoita on useampia, kannattaa valmistaa tietysti useampi tofu :)

1 Kiinteä tofu (200-300g)
Öljyä paistamiseen

Kuorrutus:
1 rkl Dijonin sinappia
Vajaa 1 rkl Vaahterasiirappia
1 tl Maissi-, tai perunatärkkelysjauhoa
Korppujauhoa
-Sekoita sinappi, siirappi ja maissitärkkelys kipossa tasaiseksi tahnaksi

-Huuhtele ja valuta tofu, taputtele pinta kuivaksi esim. keittiöpyyhkeellä
-Laita uuni lämpenemään 250'C asteeseen
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja paista tofuun sivu kerrallaan väriä kunnes se on kauttaaltaan ruskistunut
-Siirrä tofu pannulta foliolla vuorattuun uunivuokaan. Mikäli tofu on valuvan rasvainen, taputtele liikaa öljyä pois sen pinnasta vaikka serlalla
-Levitä tofun päälle sinappikuorrutusta, ja sirottele lopuksi päälle korppujauhoja. Sivut voivat olla hankalia korppujauhottaa, mutta homma helpottuu, jos kallistat vuokaa vähäsen sirotellessasi
-Laita vuoka lopuksi kuumaan uuniin, ja paista about 10-15 minuuttia, vähän tofun koosta riippuen, kunnes kuorrutus on saanut kauniin, kullanruskean sävyn:

-Ota valmis tofupaisti uunista, ja anna sen vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua
-Leikkaa valmis tofupaisti tarjolle about 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi, tai kata tarjolle terävä leikkuuveitsi, ja anna ruokailijoiden leikata itse.
-Tarjoile tofupaisti esim. keitinperunoiden, muusin, tai keitetyn riisin, ja esim. höyrytettyjen kasvisten kera.

*Jos valmistat useamman tofun, voit käsitellä ne yksitellen ja paistaa yhdessä, mutta voit myös laittaa kaksi tofua yhteen ja käsitellä sitä kuin yhtä isoa tofua.

Tofupaistin kyytipojaksi sopivat myös erilaiset kastikkeet, kuten maustettu bechamel-, tai ruskeakastike, mutta myös sinappista kerma-, tai sienikastiketta kannattaa kokeilla. Lisukkeena kannattaa tarjota pikkelöityjä kasviksia, kuten hillosipuleita, etikkapunajuuria- tai kurkkuja, tms. Tämä on hyvää myös rosollin kera.
Ylemmässä kuvassa lautasella on myös etikkapunajuuria, mutta ne näköjään maastoutuivat mustaan lautaseeni :)
Tähän sopivat kaikki kiinteät puuvillatofut, niin maustamattomat kuin maustetut. Mikäli käytät tähän savustettua tofua, ei sitä tarvitse erikseen valuttaa, senkun taputtelet tofun kuivaksi huuhtelun jälkeen.

Ei kommentteja: