tiistai 25. helmikuuta 2014

Minestra

Minestra, eli kasvisminestronekeitto on hyvää ja lämmittävää ruokaa koleaan loppusyksyyn :)

2 dl Pienikuvioista pastaa
2 l Vettä tai kasvislientä
1 Iso sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 Pieni, punainen paprika
1 Porkkana
1 Palsternakkaa
1 Iso sellerinvarsi
200g Valkeita tölkkipapapuja tai kidneypapuja
250g Tomaattimurskaa
2 rkl Tomaattipyreetä
Kasviöljyä paistamiseen

Mausteet:
2 Laakerinlehteä
1 rkl Oreganoa
Suolaa ja pippuria

-Kuori, perkaa ja kuutioi kasvikset. Hienonna valkosipulinkynnet, huuhtele, perkaa ja kuutioi paprika
-Huuhtele ja valuta pavut
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää sipuli ja valkosipuli, ja kuullota kunnes läpikuultavaa
-Kaada sipuliseos keittokattilaan, ja lisää liemi. Kuumenna, kiehauta, ja käännä levyä pienemmälle
-Lisää kasvikset, laakerinlehti ja oregano, mausta kevyesti suolalla, ja hauduttele hissukseen kunnes kasvikset pehmenevät
-Lisää pavut ja pasta, ja keittele kunnes pasta on kypsää
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa, ja mausta pippurilla.

*Tarjoile lisäksi valkosipuli-, tai yrttiöljyllä sipaistua, paahdettua patonkia.
Minestran kuuluu olla koostumukseltaan paksua, joten vettä ei keitettäessä juuri tarvitse lisäillä, senkun vähennät lämpöä kun neste vähenee :)

Ei kommentteja: