keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Marinoitu Porkkanasalaatti

About 1/2 kg porkkanoita
Vettä keittämiseen

Mausteet:
1 Valkosipulinkynsi
3 rkl Väkiviinaetikkaa
1/2 dl Porkkanoiden jäähtynyttä keitinvettä
3 rkl Oliivi-, tai Rypsiöljyä
Appelsiinimehua hedelmälohkosta
2 tl Suolaa
1 rkl Sokeria
1 tl Jauhettua korianteria
Mustapippuria myllystä

-Kuori ja perkaa porkkanat, ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi
-Kiehauta kattilallinen vettä ja lisää porkkanat
-Keittele porkkanoita pari minuuttia, kunnes ne ovat alkaneet pehmetä, mutta antavat vielä vähän puruvastusta hampaille
-Ota talteen 1/2 dl keitinvettä, siivilöi porkkanat, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta
-Sekoita etikka ja keitinvesi
-Laita valustuneet, jäähtyneet porkkanat sekoitusastiaan, ja purista niille hieman appelsiinimehua
-Kuori ja hienonna/purista valkosipulinkynsi sekoitusastiaan
-Lisää etikkaliemi, öljy ja mausteet, sekoita hyvin:

-Laita suljettavaan rasiaan, ja anna tekeytyä jääkaapissa n. 15 minuuttia
-Tarkista maku, lisää tarvittaessa lisää suolaa, sokeria tai etikkaa
-Sekoita salaatti taas huolellisesti, ja laita takaisin jääkaappiin, anna maustua yön yli
-Tarjoa lisukkeena paahdettujen seesaminsiementen kera.

Ei kommentteja: