maanantai 23. marraskuuta 2015

Maistuvat Mustapapupihvit

Jos kesäöihin, myös loppusyksyn iltoihin sopii mehevä pihvi esimerkiksi hampurilaisten kanssa ;)

4-6 Kpl

2 dl Kuivattuja mustapapuja
1 dl Tuoreita leivänmuruja
1 Keskikokoinen sipuli
3 Valkosipulinkynttä
1 rkl Grilli-, tai Cajunmausteseosta
1 tl Suolaa
Öljyä paistamiseen

-Huuhtele pavut ja laita ne likoamaan kylmään veteen jääkaappiin jo edellisenä päivänä
-Huuhtele pavut taas ja laita ne kiehuman. Keittele papuja about tunnin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä
-Laita leipäpala tehosekoittimeen, ja aja se muruiksi
-Papujen kiehuessa hienonna valkosipuli ja sipuli
-Siivilöi valmiit pavut ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele pavut kevyesti kuiviksi ja hienonna ne tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai survo muusinuijalla
-Lisää sipuli, valkosipuli ja leivänmurut sekoituskulhoon papujen kanssa, ja lisää mausteet
-Vaivaa taikina kiinteäksi, ja muotoile siitä kevyesti kostutetuin käsin neljä isompaa, tai kuusi pienempää, tasakokoista pihviä

-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista pihvejä n. 4-5 minuuttia puoleltaan, käännä kerran ja paista loppuun (ylempi kuva).

*Voit käyttä tähän myös valmiiksi esikäsiteltyjä tölkkipapuja (420-450g). Valuta ja huuhtele.
Jos käytät tehosekoitinta papujen hienontamiseen, voit hienontaa sipulin ja valkosipulin samalla kertaa.
Pihvit maistuvat myös hyvän pastan, tai keitetyn riisin ja kebabkastikkeen kera ;) Btw, jos tarjoilet nämä riisin ja kastikkeen kera, kannattaa mausteseokseksi valita esim. Tandoori-, tai Garam Masala, tai vaikka englanninintialainen peruskaupan Curryjauhe. Taikinaa kannattaa tällöin höystää myös tuoreella, tai jauhetulla korianterilla ;)

Ei kommentteja: