perjantai 2. lokakuuta 2015

Mandu Guk

1 Isohko porkkana
2 Kevätsipulia varsineen
Tilkka soijakastiketta
Korealaisia nyyttejä maun mukaan, 3-5 kpl/ruokailija.

Liemi:
1 l Kasvislientä
5cm Purjon vaaleaa osaa
Kevätsipulien vaaleat osat
1-2 Valkosipulinkynttä
1-2 rkl Gochujang-chilitahnaa
1 rkl Sokeria
Suolaa tarvittaessa

Koristeluun:
Hienonnettua kevätsipulin vihreää osaa
Seesamiöljyä

-Hienonna kevätsipuli vaaleat ja vihreät osat erikseen. Perkaa porkkana, ja viipaloi vajaan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipulinkynnet (voit myös puristaa ne kattilaan)
-Nosta pakastenyytit huoneenlämpöön
-Laita liemiainekset kattilaan, ja kiehauta. Lisää porkkanat, laske lämpöä, ja hauduttele 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes porkkanat alkavat pehmetä
-Lopuksi lisää nyytit liemeen, ja keittele vielä 3-5 minuuttia, kunnes nyytit ovat pehmenneet ja kelluvat
-Mausta keitto tilkalla soijakastiketta, tarkista suola, ja lisää tarvittaessa
-Tarjoile keitto tuoreeltaan. Annostele kunkin ruokailijan kulhoon 3-5 nyyttiä ja vähän kasviksia, ja kaada päälle lientä. Koristele annos kaatamalla sen päälle ohuena norona vähän seesamiöljyä ja ripottele päälle kevätsipulisilppua.
-Tarjoa keiton lisukkeena kimchiä.

*Perinteisemmän, ja vähemmän mausteisen, nyyttikeiton saat jättämällä chilitahnan pois. Voit valmistaa nyytit joko itse, tai ostaa valmiina. Korealaisia nyyttejä (Mandu) löytyy usein itämaisia elintarvikkeita myyvistä marketeista. Mandu-nyyttien sijaan keittoon sopivat myös Jiaozi -tyyliset nyytit. Muistakaa tarkistaa etteivät nyytit (täyte tai taikina) sisällä laardia, sillä silloin ne eivät enää sovi kasvissyöjille tai vegaaneille, tai kananmunaa, jolloin ne eivät enää sovi vegaaneille.
Ruokaisuuden lisäämiseksi voit tarjoilla keiton kanssa myös kulhollisen korealaisittain keitettyä riisiä.

Ei kommentteja: