200g Pieniä herkkusieniä
200g Kesäkurpitsaa
10cm Purjon vihreää osaa
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
Kastike:
2 dl Paahdettuja cashew-pähkinöitä
2 Valkosipulinkynttä
2 Basilikapusikkoa
3 Palaa pakastepinaattia
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
1 dl Oliiviöljyä
1 dl Vettä
1 tl Suolaa
Lisäksi:
Keitettyä pastaa neljälle
-Valmista ensin kastike. Pakastepinaatti kannattaa nyt laittaa jo etukäteen sulamaan blenderiin. Rouhi pähkinät hienoksi ja kuori valkosipulinkynnet
-Mittaa öljy ja vesi blenderiin, lisää valkosipuli ja suola, ja nypi basilikapensaiden hyvät lehdet joukkoon
-Aja seos tasaiseksi, ja kaada valmis seos kulhoon. Sekoita joukkoon ravintohiiva ja rouhitut pähkinät
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
-Perkaa sienet ja kesäkurpitsa, hienonna purjo
-Suikaloi kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi ja itketä suikaleet
-Leikkaa sienet puoliksi, tai, jos ne ovat isoja, viipaloi sienet
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää kesäkurpitsa, purjo ja sienet, ja paistele kunnes sienistä irronnut neste haihtuu
-Lisää valutettu, huuhdeltu pasta ja kastike. Rouhi päälle mustapippuria, ja sekoita varovasti nostellen
-Tarkista sekoitellessasi suola, lisää tarvittaessa
-Tarjoile pasta tuoreeltaan esim. paahdetun patongin ja raikkaan salaatin kera.
*Herkkusienten sijaan kannattaa kokeilla myös talvijuurekkaita, lampaankääpiä tai orakkaita ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti