Simppeliä ja herkullista sormiruokaa :)
2 dl Risottospelttiä
1 dl Cashewpähkinöitä
2 rkl Tahinia, tms. Seesamitahnaa
2 rkl Maun mukaista curryjauhetta
1 tl Suolaa
Kasviöljyä (miel. rypsi) uppopaistoon
-Huuhtele speltti ja laita se kulhoon. Laske päälle kylmää vettä, peitä kannella (esim. lautasella) ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa
-Kaada yön yli lionnut speltti liotusvesineen kattilaan. lisää tarvittaessa vettä, ja keittele kunnes jyvät pehmenevät (n.20 min)
-Siivilöi speltti, huuhtele kylmällä vedellä, ja kaada blenderiin. Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä, ja blenderöi että jyvät vähän soseutuvat. Ihan tasaista massan ei tarvitse olla, sellainen puuromainen on ihan hyvä
-Paahda pähkinöitä halutessasi hetki pannulla, ja rouhi jäähtyneet pähkinät tasaiseksi muruksi
-Lisää pähkinämurska, tahini ja curry spelttimassaan, mausta suolalla, ja sekoita tasaiseksi
Seoksen tulisi edelleen olla vähän puuromaista:
-Kuumenna öljy uppopaistoon soveltuvassa pannussa, ja lusikoi spelttimassaa reilu ruokalusikallinen kerrallaan kuumaan öljyyn. Ole varovainen, ettei öljy räisky:
-Paista kerrallaan, pannun koosta vähän riippuen, 4-6 nuggettia, ja käännä ne kerran paistamisen aikana, kunnes nuggetit ovat kauniin kullanruskeita
-Nostele valmiit nuggetit ritilälle tai serlan päälle, ja siitä edelleen tarjoiluastiaan
-Tarjoa valmiit nuggetit esim. makean, thaimaalaisen chilikastikkeen, tai vaikka raitan kanssa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti