Chapchae on korealainen nuudelisalaatti, joka tarkoittaa sekoitettuja kasviksia ja nuudeleita.
250g Lasinuudelia
1 Porkkana
About 2 dl Pavunituja
5 Kuivattua siitakesientä
Pieni kesäkurpitsa
1 Tuore, punainen chilipalko
1 Pieni sipuli tai pari kevätsipulinvartta
Kastike:
2-3 rkl Seesamiöljyä
3 rkl Soijakastiketta
1 rkl Sokeria (miel. palmu-, tai levysokeria)
Mustapippuria myllystä
Lisäksi:
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Vesikrassia
-Laita sienet likoamaan kylmään veteen vähintään
puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Sekoita kastike valmiiksi johonkin kippoon
-Huuhtele ja valuta pavunidut
-Huuhtele ja perkaa vihannekset. Suikaloi sipuli ohueksi, tai hienonna kevätsipuli
-Viipaloi lionneet sienet ja suikaloi porkkanat ja chili
-Suikaloi kesäkurpitsa, ja itketä suikaleet kevyesti
-Kuumenna laakealla pannulla tilkka öljyä, ja lisää kasvikset.
Paista koko ajan sekoittaen n.5 minuuttia. Nosta pois levyltä, ja anna kasvisten hieman jäähtyä
-Laita lasinuudelit kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Laita kattila liedelle kuumenemaan. Kun vesi alkaa kiehua, käännä levy pois päältä, ja sekoittele nuudeleita kunnes ne ovat läpikuultavia (eivät valkeita). Kaada nuudelit siivilään, ja
huuhtele kauttaaltaan kylmällä vedellä
-Kaada nuudelit sekoituskulhoon, ja kaada kastike päälle. Sekoita hyvin
-Lisää jäähtyneet kasvikset nuudelien joukkoon, sekoita
kasvikset ja nuudelit keskenään, ja anna tekeytyä n.10 minuuttia, tarjoile.
*Chapchae tunnetaan myös Japanissa, missä ruoka tarjoillaan yleensä lämpimänä. Japanilaisittain ruoka tunnetaan nimellä Japchae.
Chapchae tarjoillaan kuitenkin perinteisesti hieman jäähtyneenä, joten sitä voi tekeyttää myös jääkaapissa ennen tarjoilua. Voit jättää chilin halutessasi pois, tai valita omaan makuun sopivan miedon, tai kipakamman lajikkeen. Korealainen
soija sopii tietenkin parhaiten korealaistyylisiin ruokiin, mutta sen
voi hyvin korvata japanilaisella soijalla. Itse käytän Kikkomania. Tähän
ruokaan vihanneksia voi lisätä ja vaihdella vähän maun mukaan, kokeile esim. mustasieniä, paprikaa, pinaattia,
purjoa..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti