maanantai 20. heinäkuuta 2015

Lehtikaalipasta

Ajatus kaalista pastassa voi tuntua aluksi vähän inhottavalle, mutta epäluulot pois, tämä on todella hyvää:

250g Suunmukaista kuviopastaa
2-3 dl Hienonnettua, nuorta lehtikaalia
Pari lehteä lipstikkaa
1 Runsas kevätsipulinvarsi
1 Suunmukainen, vihreä tai punainen chilipalko
2 Valkosipulinkynttä
Tilkka kylmää vettä tai kasvislientä
Extra Virgin-oliiviöljyä
1 dl Kaurakermaa
Suolaa ja pippuria

-Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja laita sivuun
-Pastan kiehuessa perkaa ja hienonna chili, kuori valkosipulinkynnet, ja pilko kevätsipuli karkeasti
-Laita kaalinlehdet ja lipstikka blenderiin, ja lisää kuoritut valkosipulinkynnet, kaada päälle hyvä loraus oliiviöljyä ja tilkka vettä tai kasvislientä. Sekoita tasaiseksi
-Kuumenna annulla tilkka öljyä, ja lisää chili ja kevätsipuli. Sekoita hyvin
-Kaada blenderöity seos pannulle, mausta kevyesti suolalla ja kuumenna. Kun seos alkaa melkein kiehua, lorauta sekaan kaurakerma, ja keittele kunnes seos on sopivan paksua, ja tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lisää pasta, mausta pippurilla ja sekoita hyvin.

*Tarjoile pasta raikkaan salaatin ja paahdetun patongin kera.

1 kommentti:

emmä kirjoitti...

Kiitos. Hankin muutaman lehti- ja palmukaalin taimen ja niistä on jo päässyt korjaamaan satoa erilaisiin lämpimiin ruokiin. Enpä ole blendannut ennen pastakastikkeita, mutta nyt on kokeiltava.