200g Tuoreita, tai pakasteherneitä
1 3/4 dl Punaisia linssejä
1 Pienehkö sipuli
1 Valkosipulinkynttä
1 tl Suolaa
Mustapippuria myllystä
2-3 rkl Hienonnettua, tuoretta korianteria
1 rkl Maissitärkkelysjauhoa
3/4 dl Kikhernejauhoa
Vehnäjauhoa
Lisäksi:
Kasviöljyä paistamiseen ja leivontaan
Tilkka kasvislientä tarvittaessa
Mausteseos:
1 tl Jauhettua korianteria
1/4 tl Jauhettua neilikkaa
1/2 tl Chilijauhetta
1/2 tl Fenkolinsiemeniä
1/2 tl Kuminansiemeniä
1/2 tl Kardemummaa
1 - 1 1/2 rkl öljyä
-Rouhi kokonaiset mausteet tasaiseksi morttelissa, ja sekoita kaikki mausteet keskenään
-Kaada mausteseos laakealle paistinpannulle, ja käännä levy päälle. Paahda mausteita kunnes ne alkavat tuoksua
-Lisää öljy, ja sekoita mausteet tasaiseksi massaksi
-Lisää seos sekoituskulhoon.
-Ota pakasteherneet sulamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä
-Huuhtele linssit kylmällä vedellä, ja keitä suolalla kevyesti maustetussa vedessä n.15-20 min. kunnes pehmeitä. Siivilöi linssit, huuhtele kylmällä vedellä, valuta, ja laita sekoituskulhoon
-Pilko sipuli ja valkosipuli karkeasti
-Laita herneet, sipulin-, ja valkosipulinpalat tehosekoittimeen, lisää tarvittaessa tilkka kasvislientä, ja sekoira herneet tasaiseksi. Lisää seos sekoituskulhoon
-Lisää myös maissitärkkelys ja kikhernejauho, ja sekoita ainekset tasaiseksi
-Lisää seokseen vehnäjauhoja niin, että saat tasaisen, muovailtavan seoksen
-Lorauta pannulle reilusti öljyä, ja laita pannu kuumenemaan
-Kostuta kädet öljyssä, ja muotoile taikinasta suoraan pannulle max. kätesi kokoisia pihvejä (Muista, että pienemmät pihvit on helpompi kääntää kuin isot), tai n. golfpallon kokoisia pallukoita, jotka kevyesti litistät pannulle nuggeteiksi
-Paista pihvit tai nuggetut molemmilta puolin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
*Tarjoile pihvit tai nuggetit paistetun-, tai keitetyn riisin tai paistettujen perunoiden kera. Lisukkeeksi pihveille, ja dipiksi nuggeteille sopii hyvin sekä Kebab-kastike, Kurkkuraita että Jogurttikastike. Kokeile myös Avokadodippiä ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti