6-7 dl Korealaisittain keitettyä riisiä
10 Kokonaista tai 20 puolikasta Inari-agelevyä
Täyte:
1 Keskikokoinen porkkana
1 Keskikokoinen sipuli
4-6 Kuivattua siitakesientä
1 Valkosipulinkynsi
1 rkl Kuivattua wakamelevää
Loraus soijakastiketta
1-2 tl Sokeria
Seesamiöljyä
Kasviöljyä paistamiseen
Lisukkeeksi/koristeeksi esim:
Hienonnettua kevätsipulia
Ohueksi suikaloitua chilipalkoa
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Sushisoijaa tai japanilaista soijakastiketta
Garia
Vihannespikkelsiä tai pikkelöityä salaattia
-Laita sienet likoamaan kylmään veteen jääkaappiin jo edellisenä iltana
-Rouhi levä hienoksi, ja lisää tilkka vettä
-Kuori ja hienonna porkkana, sipuli ja sienet pieniksi, ja lorauta pannulle tilkka öljyä
-Kuori ja hienonna/puserra valkosipulinkynsi pannulle, ja lisää sipuli ja porkkana. Kuullottele, kunnes sipuli alkaa pehmetä
-Lisää pannulle sienet, sekoita hyvin, ja mausta kevyesti soijalla ja sokerilla
-Nosta pannu levyltä, mausta seos lopuksi lorauksella seesamiöljyä, ja sekoita kasvisseos riisin joukkoon
-Anna hieman jäähtyä, ja lisää lionnut levä. sekoita hyvin
-Leikkaa Inari-age tarvittaessa puolikkaiksi, ja puristele niistä liiat nesteet pois, kuin puristaisit pesusientä. Älä purista liikaa, tai levystä tulee kuivakka, ja myös myös makua lähtee pois nesteen mukana.
-Avaa tofutasku varovasti, ja laita, joko lusikalla tai puhtain käsin, taskuun riisitäytettä
-Asettele valmiit taskut Inari-sushista poiketen ylösalaisin, niin että riisi
näkyy
-Koristele Yubu Chobapit halutessasi, ja tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera.
*Yleensä Yubu Chobap tarjoillaan huoneenlämpöisenä, mutta niitä voi myös
kevyesti lämmittää. Yubu Chobapit syödään yleensä käsin, mutta myös
puikkoja voi käyttää. Yubu Chobap on täyttävää, mutta sopii mainiosti tarjottavaksi niin
tv-iltaan kuin illanistujaisiinkin ;)
Yubu Chobapit sopivat myös pakastettaviksi.
Yubu Chobap on siis eräs korealainen versio Japanilaisesta Inari-sushista, ja se on hieman arkisempi herkku
kuin Japanissa. Yubu Chobapista on erilaisia reseptejä, ja esim.
täytteen
vihannekset vaihtelevat. Joskus Yubu Chobapiin lisätään myös kalaa tai esim. rapua, mutta tämä
kasvisversio lienee tunnetuin ja yleisin. Aasialaisissa marketeissa voi
törmätä myös valmiisiin Yubu Chobap -pikapakkauksiin, joka sisältää sekä
Inarilevyt että mausteet riisille. Tällöin esim. vihanneksia ei
tarvitse erikseen lisätä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti