torstai 18. elokuuta 2011

Yubu Chobap

6-7 dl Korealaisittain keitettyä riisiä
10 Kokonaista tai 20 puolikasta Inari-agelevyä

Täyte:
1 Keskikokoinen porkkana
1 Keskikokoinen sipuli
4-6 Kuivattua siitakesientä
1 Valkosipulinkynsi
1 rkl Kuivattua wakamelevää
Loraus soijakastiketta
1-2 tl Sokeria
Seesamiöljyä
Kasviöljyä paistamiseen
 
Lisukkeeksi/koristeeksi esim:

Hienonnettua kevätsipulia
Ohueksi suikaloitua chilipalkoa
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Sushisoijaa tai japanilaista soijakastiketta
Garia
Vihannespikkelsiä tai pikkelöityä salaattia

-Laita sienet likoamaan kylmään veteen jääkaappiin jo edellisenä iltana
-Rouhi levä hienoksi, ja lisää tilkka vettä
-Kuori ja hienonna porkkana, sipuli ja sienet pieniksi, ja lorauta pannulle tilkka öljyä
-Kuori ja hienonna/puserra valkosipulinkynsi pannulle, ja lisää sipuli ja porkkana. Kuullottele, kunnes sipuli alkaa pehmetä
-Lisää pannulle sienet, sekoita hyvin, ja mausta kevyesti soijalla ja sokerilla
-Nosta pannu levyltä, mausta seos lopuksi lorauksella seesamiöljyä, ja sekoita kasvisseos riisin joukkoon
-Anna hieman jäähtyä, ja lisää lionnut levä. sekoita hyvin

-Leikkaa Inari-age tarvittaessa puolikkaiksi, ja puristele niistä liiat nesteet pois, kuin puristaisit pesusientä. Älä purista liikaa, tai levystä tulee kuivakka, ja myös myös makua lähtee pois nesteen mukana.
-Avaa tofutasku varovasti, ja laita, joko lusikalla tai puhtain käsin, taskuun riisitäytettä
-Asettele valmiit taskut Inari-sushista poiketen ylösalaisin, niin että riisi näkyy
-Koristele Yubu Chobapit halutessasi, ja tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera.

*Yleensä Yubu Chobap tarjoillaan huoneenlämpöisenä, mutta niitä voi myös kevyesti lämmittää. Yubu Chobapit syödään yleensä käsin, mutta myös puikkoja voi käyttää. Yubu Chobap on täyttävää, mutta sopii mainiosti tarjottavaksi niin tv-iltaan kuin illanistujaisiinkin ;)
Yubu Chobapit sopivat myös pakastettaviksi.

Yubu Chobap on siis eräs korealainen versio Japanilaisesta Inari-sushista, ja se on hieman arkisempi herkku kuin Japanissa. Yubu Chobapista on erilaisia reseptejä, ja esim. täytteen vihannekset vaihtelevat. Joskus Yubu Chobapiin lisätään myös kalaa tai esim. rapua, mutta tämä kasvisversio lienee tunnetuin ja yleisin. Aasialaisissa marketeissa voi törmätä myös valmiisiin Yubu Chobap -pikapakkauksiin, joka sisältää sekä Inarilevyt että mausteet riisille. Tällöin esim. vihanneksia ei tarvitse erikseen lisätä.

Ei kommentteja: