keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Tomaatiton (ja paprikaton) Vege-Tikka Masala

Vegekebabin paluu allergisten ja yliherkkien lautasille ;)

1 Pussi kasviskebabia (n.200-300g)
1 Keskikokoinen sipuli
1 Iso porkkana
1 Sopiva chilipalko
1-2 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl Kookoskermaa
1-2 rkl Truly Indian Punjabi Tikka Paste -Maustetahnaa
1-2 rkl Tandoori Masala -mausteseosta
Pieni tlk ananasrenkaita mehussa
1 Limetti
Tuoretta korianteria
Suolaa
Öljyä tai voita paistamiseen

-Jos kebabisi on pakastealtaasta, ota se sulamaan huoneenlämpöön n. tuntia ennen ruoanlaittoa, tai edellisenä päivänä jääkaappiin
-Perkaa ja suikaloi vihannekset, valuta ja paloittele ananasrenkaat. Älä heitä lientä pois
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista vegekebabia kunnes se saa vähän väriä. Valuta ja nosta lautaselle odottamaan
-Lisää pannulle öljyä ja kuullota siinä sipulia, valkosipulia, ja chiliä kunnes sipuli pehmenee. Lisää porkkanasuikaleet, ja jatka paistamista. Ei haittaa, vaikka sipuli vähän ruskistuisikin
-Lisää maustetahna ja -jauhe, ja paista sekoitellen kunnes seos tuoksuu
-Kaada pannulle kookoskerma, ja hauduttele kunnes kastike sakenee
-Raasta limen kuori ja purista hedelmästä mehut
-Lisää ananaat, limenkuori ja vegekebab kastikkeeseen, sekoita
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa. Mausta limetinmehulla. Jos haluat makeampaa kastiketta, tai haluat ohentaa kastiketta, käytä ananasmenua tölkistä
-Lopuksi lisää kastikkeeseen pari kourallista revittyjä korianterinlehtiä, ja tarjoile keitetyn riisin kera. Lisukkeeksi sopii myös naan-leipä.

*Muistuttaisin vielä kaikkia vegejä, että esim. Hälsan's Kök:in vegekebab ei ole vegaanista. Täysin vegaanisia kebabeja (esim. Wheaty) voi löytää, valikoimasta tietenkin riippuen, perusmarketeista ja ekokaupoista, mutta niitä voi myös tehdä itse, esim. seitanista. Jos tulisuus huolettaa, lisää ensin vähemmän maustetahnaa ja -jauhetta, ja maistele tulisuutta kookoskerman lisäämisen jälkeen. Lisää mausteita tarvittaessa. Hyviä Tikka Masala sekoituksia löytyy parhaiten etnisistä ruokakaupoista. Pitääksesi reseptin allergiaystävällisenä, muista tarkistaa ettei tuoteselosteessa mainita tomaattia (tai paprikaa).

Ei kommentteja: