1 1/2 dl Sokeria
1 1/2 dl Soijakastiketta
1 dl Miriniä
Loraus sakea
2 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
3 Hienonnettua valkosipulinkynttä

-Mittaa nestemäiset ainekset ja sokeri laakealle pannulle
-Kuori ja hienonna valkosipuli (voit myös käyttää valkosipulipuristinta) ja inkivääri, ja lisää nekin pannulle
-Kuumenna kiehumispisteeseen. Älä kuitenkaan anna seoksen kiehua
-Käännä levy heti pois päältä, ja sekoittele seosta koko ajan, ettei se pääse kiehumaan
-Sekoittele kunnes levy alkaa jäähtyä, ja käännä levy uudelleen päälle, ja kuumenna taas sekoitellen, äläkä anna seoksen kiehua

-Nosta pannu levyltä, ja kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin, tms. tiiviiseen säilytysastiaan
-Anna kastikkeen jäähtyä rauhassa, sulje purkki ja säilytä seosta jääkaapissa
-Valmis teriyaki säilyy helposti kuukauden päivät :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti