maanantai 9. helmikuuta 2015

Helppo Juures-Pastalaatikko

Arkista mutta maittavaa :)

500g Maunmukaista kuviopastaa
1 Isohko sipuli
2 Porkkanaa
1 Palsternakka
1 Keskikokoinen nauris tai pieni lanttu
Pieni pala juuriselleriä
2 dl Kaurakermaa
350g Silkkitofua
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
2 Valkosipulinkynttä
1/2 -1 rkl Maunmukaista chilikastiketta
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
 
Lisäksi:
Annos Juustokekuorruketta kuorruttamiseen
Nokare margariinia vuoan voiteluun

-Keitä pasta parahultaisen kypsäksi, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä, ja valuta hyvin
-Pastan kiehuessa kuori ja suikaloi juurekset. Voit myös raastaa ne karkealla terällä
-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, valuta tofu
-Blenderöi valutettu tofu tasaiseksi kaurakerman kanssa, ja lisää ravintohiivahiutaleet. Sekoita
-Voitele sopivan kokoinen uunivuoka margariininokareella, ja laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja kuullota siinä sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi
-Lisää pannulle juurekset, mausta kevyesti suolalla ja paistele hiljalleen kunnes neste haihtuu
-Kaada pannulle tofuseos, ja paista sekoitellen kunnes seos paksunee
-Lisää chilikastike, ja mausta pippurilla. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Kaada puolet valustuneesta pastasta uunivuokaan, lisää kastike, valkosipuli, ja loppu pasta. Sekoita hyvin pohjia myöden, ja taputtele pastahässäkkä tasaiseksi vuokaan

(Kastikkeen lisääminen)

-Kuorruta vuoka juustokekuorrukkeella, ja paista 200'C uunissa kunnes juustoke saa kauniin, kullankeltaisen sävyn.

*Tarjoile lisukkeena leipää ja salaattia.
"Pieni pala juuriselleriä" tarkoittaa tässä sellaista kämmenelle mahtuvaa, about 1/5 CD-levyn kokoista, n.2-3 cm:n paksuista palaa. Lisäväriä kastikkeesen saat lisäämällä joukkoon hieman kevätsipulin hienonnettuja, vihreitä varsia (kuvassa). Ravintohiiva lisää pöperön ruokaisuutta, mutta sen voi myös halutessaan jättää pois.
Jos oikein laiskottaa, voit kokeilla valmiiksi suikaloituja pakastejuureksia. Tosin, jos sinulla on ruoanlaittopäivänä kiire, voit hyvin esikäsitellä ja suikaloida juurekset jo edellisenä päivänä. Suikaloidut juurekset säilyvät mainiosti jääkaapissa, suljetussa rasiassa.

Ei kommentteja: