perjantai 25. helmikuuta 2011

Guilin Soya

Soijapalat Guilin-chilikastikkeen ja kasvisten kera on sekä kauniin värinen että herkullinen ruokalaji :)

100g Kuivattuja, vaaleita soijapaloja
1 tlk (n.150g) Bambunversoja
1 Iso porkkana
10cm Purjon vihreää osaa
1 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
2-3 Hienonnettua valkosipulinkynttä
1 Punainen chilipalko
1 rkl Guilin chilikastiketta
1 rkl Fariinisokeria
Loraus soijaa
Tilkka vettä
Suolaa tarvittaessa
Öljyä paistamiseen
 
Suurus:
1/2 dl kylmää vettä
1 rkl maissisuurustejauhoja

-Laita soijapalat edellisenä iltana jääkaappiin likoamaan
-Keitä soijapaloja 10-15 min. kasvisliemessä, johon on lisätty 1 rkl tummaa riisiviinietikkaa. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä
-Kaada bambunversot siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta
-Suikaloi porkkana, pilko purjo karkeasti
-Öljyä kätesi ja perkaa ja hienonna chilipalko. Pese kädet hyvin
-Kuumenna pannulla hieman öljyä, ja lisää valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuullota niitä hetki, lisää soijapalat, ja paista kunnes ne saavat vähän väriä
-Lisää pannulle tilkka öljyä, ja lisää porkkanat, purjo ja bambunversot, sekoita ja paista kunnes porkkana vähän pehmenee
-Lisää pannulle fariinisokeri ja soijapalat, ja mausta ruoka kevyesti soijakastikkeella, sekoita, ja lisää chilikastike
-Lopuksi lisää suurus. Sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä niin että saat vähän kastiketta ruokaan
-Koristele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja tarjoile keitetyn riisin kera

*Makeamman muunnelman ruoasta saat lisäämällä joukkoon pikkutölkillisen paloiteltuja ananasrenkaita ennen soijan lisäämistä. Jos haluat makeamman ruoan, valmista suuruste tällöin tölkin ananasmehuun.

Ei kommentteja: