tiistai 3. maaliskuuta 2015

Seitanwursti

Tämä makkaramainen, kevyesti sitkeä seitan sopii hyvin erilaisiin, haudutettaviin keittoihin ja pataruokiin, mutta myös leivän päälle tai salaatteihin.

About 3 dl Gluteenijauhoa
1/2 dl Kikhernejauhoa
1 dl Valkoisia, esikeitettyjä papuja
1- 1 1/2 dl Vettä tai kasvislientä
1/4 Sipulia
1 tl Suolaa tai yrttisuolaa
1 rkl Kasviöljyä
1/2 tl Tummaa soijakastiketta
 
Mausteeksi:
1 tl Valkosipulijauhetta
1/2 tl Jauhettua kuminaa
1/2 tl Paprikajauhetta
1/3 tl Cayennenpippuria
Tai:
1 rkl Sopivaa maustesekoitusta, esim. Grillimausteseosta (Lue eteenpäin)

Lisäksi tarvitset:
Blenderin
Steamerin
Foliota
Öljyä

-Mittaa sekoitusastiaan gluteeni- ja kikhernejauhot, suola ja mausteet
-Nipistele kuoret pois pavuista, ja laita pavut blenderiin
-Hienonna sipuli, lisää blenderiin. Lisää 1 dl vettä tai lientä, vaahterasiirappi ja öljy
-Aja tasaiseksi massaksi
-Sekoita papuseos jauhoseokseen, ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä tai lientä niin, että saat tasaisen, pehmeän taikinan. Mitä kiinteämpi taikina, sitä ohuemmaksi voit lopuksi leikata sen.
-Öljyä pala foliota, laita taikina sen päälle, ja muotoile öljyisin käsin taikinasta makkaramainen, paksu pötkylä:

-Kääri taikinapötkylä folioon. Foliopaketti saa olla löysähkö, sillä taikina turpoaa kypsennettäessä.
-Samasta syystä foliopaketin saumat kannattaa pyöritellä kiinni eikä rutistella, että paketti mahtuu vähän avautumaan taikinan turvotessa
-Valmistele steamer, ja höyryttele foliopakettia n.1 h
-Höyrytyksen loppuvaiheessa laita uuni lämpeämään 150'C asteeseen, ja paista foliopötkylää vielä n.35-40min.
-Nosta foliopötkö uunista, ja anna sen jäähtyä rauhassa

*Voit hyvin käyttää tähän säilykepapuja. Soijaa tässä on vain värin vuoksi, joten sen voi myös halutessasi jättää pois.
Voit myös hyvin maustaa wurstin itse mieleiseksesi. Valitset vain wurstiin kahdesta neljään maustetta maun mukaan, ja lisää jokaista max.1 tl, tai maun mukaan. Älä kuitenkaan liioittele. Voit kokeilla myös valmiita maustesekoituksia, jolloin se yleensä riittää yksikseen.
Makkaran makua voit muuttaa myös lisäämällä taikinaan jotain maustekastiketta, tai korvaamalla osan öljystä seesamiöljyllä.

Ei kommentteja: