perjantai 19. joulukuuta 2014

Valkosipulikermaperunat

Nimihirviö on klassikko, ei voi mitään ;)

About kilo perunoita
6-9 Valkosipulinkynttä
n.4 dl Kaurakermaa
Suolaa ja Pippuria
Muskottipähkinää
Juustokeraastetta, tai juustokekuorruketta kuorrutukseen
Nokare markista vuoan voiteluun

-Pese ja kuori perunat, viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Jaa perunaviipaleet kolmeen yhtäsuureen annokseen
-Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, ja jaa se kahteen annokseen
-Voitele sopiva vuoka markiksella, ja lado vuoan pohjalle kerrokseksi ensimmäinen annos perunaviipaleita
-Ripottele perunakerroksen päälle hieman suolaa ja pippuria, ripaus muskottia ja annos valkosipulia. Sitten taas kerros perunoita (2.annos), jne.
-Päällimmäiseksi tulee kerros perunoita
-Lopuksi kaada kaurakerma vuokaan perunoiden päälle, peitä alumiinifoliolla ja paista uunissa 175'C asteessa n. 1 1/2 h.
-Poista folio (mikäli vuoassa näkyy paljon nestettä, paista ilman foliota vielä 15-25 min. ennen kuorruttamista) ja nosta uunin lämpätila 225'C
-Ripottele lopuksi perunoiden pintaan hyvä kerros juustoketta ja paista 15-30 min, kunnes pinta on saanut kauniin, kullanruskean sävyn.

*Tarjoile perunat lisukkeena esimerkiksi kasvis-, tai tofupihvin, paistetun makkaran, höyrytettyjen vihannesten, tai ihan vaan ruisleivän kera. Hyvää myös sellaisenaan :)
Jos keittiöstä ei löydy muskottia, kokeile maustepippuria, tai jätä se kokonaan pois.

Ei kommentteja: