tiistai 7. syyskuuta 2010

Valkosipulikermaperunat

Nimihirviö on klassikko, ei voi mitään ;)

About 1 1/2 kg perunoita
10 Valkosipulinkynttä
4 dl Kaurakermaa
1 rkl Perunajauhoa
1 1/2 rkl Suolaa
1 tl Valkosipulijauhetta
1 rkl Cayennenpippuria
Nokare markista vuoan voiteluun

(Opetus itselle: Älä jätä nälkäisiä ahnureita yksin keittiöön kun poistut hakemaan kameraa)

-Pese ja kuori perunat, kuutioi.
-Kuori ja perkaa valkosipulinkynnet. Jos sinulla ei ole puristinta, hienonna kynnet pieniksi, ja jaa hienonnetut kynnet kahteen yhtä suureen kasaan
-Voitele sopiva vuoka markiksella, ja laita perunakuutiot vuokaan
-Sirottele päälle suolaa, valkosipulijauhe, cayenne, ja purista vuokaan 5 kynttä valkosipulia (tai lisää puolet hienonnetusta)
-Lopuksi kaada kaurakerma vuokaan perunoiden päälle, ja huuhtele tölkit vielä vuokaan tilkalla vettä
-Lisää perunajauho, ja sekoita ainekset hyvin keskenään
-Peitä vuoka foliolla, ja paista uunin keskitasossa 200'C asteessa 1 1/2 h ajan
-Poista folio, ja paista vielä 1/2 h, ja sekoita hyvin. Jos nestettä on jäljellä runsaasti, paista vielä 15-20 min.
-Kokeile perunoiden kypsyyttä puhtaalla hammastikulla, ja paista tarvittaessa foliolla peitettynä vielä 15-20 min kunnes potut ovat pehmeitä
-Purista ja sekoita loput valkosipulista (tai loppu hienonnetusta) joukkoon n. puolta tuntia ennenkuin perunat ovat täysin kypsiä
-Lopuksi sekoita vuoka hyvin, nosta uunin lämpötila 225'C asteeseen, ja paista vielä about vartti ilman foliota kunnes pinta saa kauniin värin.

*Tarjoile perunat lisukkeena esimerkiksi kasvis-, tai tofupihvin, paistetun makkaran, höyrytettyjen vihannesten, tai ihan vaan ruisleivän kera. Hyvää myös sellaisenaan :)
Kokeile lisätä perunoiden joukkoon myös vähän rouhittua mustapippuria tai kuminaa.

Ei kommentteja: