torstai 27. helmikuuta 2014

Kermainen Punajuuri-Pastalaatikko Kahdella Tavalla

Nou hätä, "kermainen" tuossa nimessä kuvaa vain ruoan mehevää koostumusta, joten lehmäkermaa tässä ei ole ;)

500g Kuviopastaa
2 Keskikokoista punajuurta
1 Iso porkkana
5 cm Purjon valkoista osaa
2-3 Kevätsipulinvartta
2 Valkosipulinkynttä
Suolaa ja Maustepippuria
1 tl Hienonnettua, kuivattua timjamia
Annos Béchamel-kastiketta
2 dl Vegefraichea (esim. Oatly)
 
Lisäksi:
Öljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun
Juustokekuorruketta

-Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Valmista kastike, ja sekoita fraiche valmiiseen kastikkeeseen
-Kuori ja suikaloi punajuuret ja porkkana, hienonna purjo, ja valkosipulinkynnet ja kevätsipuli
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja lisää valkosipuli, purjo ja punajuuret, ja kuullota hetki
-Lisää porkkana, mausta kevyesti suolalla, ja paistele kunnes seos ei enää ole kovin vetistä. Mausta sopivaksi pippurilla ja timjamilla

-Kun seos on koostumukseltaan sopivaa, kaada joukkoon kastikeseos, ja paista sekoitellen kunnes seos vähän paksunee
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Nosta pannu levyltä, ja sekoita joukkoon kevätsipuli

-Laita uuni kuumenemaan 225'C asteeseen
-Vuoraa sopiva uunivuoka leivinpaperilla tai voitele öljyllä, ja kaada pasta vuokaan
-Lisää punajuuriseos pastan joukkoon vuokaan, ja sekoita hyvin
-Kuorruta laatikko juustokkeella, ja paista 200'C asteessa n. 1/2 h, tai kunnes juustoke saa vähän väriä.

*Timjamin voi korvata hyvin kuivatulla persiljalla tai kuminalla.

Punajuuri-pastalaatikko Twistillä:

-Valmista samoin kuin annetussa ohjeessa, mutta lisää juures-kastikeseokseen kaksi kuutioitua maustekurkkua
-Sekoita ohjeen mukaisesti pastaan, kuorruta, ja paista uunissa.

Ei kommentteja: