Nou hätä, "kermainen" tuossa nimessä kuvaa vain ruoan mehevää koostumusta, joten lehmäkermaa tässä ei ole ;)
500g Kuviopastaa
2 Keskikokoista punajuurta
1 Iso porkkana
5 cm Purjon valkoista osaa
2-3 Kevätsipulinvartta
2 Valkosipulinkynttä
Suolaa ja Maustepippuria
1 tl Hienonnettua, kuivattua timjamia
Annos Béchamel-kastiketta
2 dl Vegefraichea (esim. Oatly)
Lisäksi:
Öljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun
Juustokekuorruketta
-Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Valmista kastike, ja sekoita fraiche valmiiseen kastikkeeseen
-Kuori ja suikaloi punajuuret ja porkkana, hienonna purjo, ja valkosipulinkynnet ja kevätsipuli
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja lisää valkosipuli, purjo ja punajuuret, ja kuullota hetki
-Lisää porkkana, mausta kevyesti suolalla, ja paistele kunnes seos ei enää ole kovin
vetistä. Mausta sopivaksi pippurilla ja timjamilla
-Kun seos on koostumukseltaan sopivaa, kaada joukkoon kastikeseos, ja paista
sekoitellen kunnes seos vähän paksunee
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Nosta pannu levyltä, ja sekoita joukkoon kevätsipuli
-Laita uuni kuumenemaan 225'C asteeseen
-Vuoraa sopiva uunivuoka leivinpaperilla tai voitele öljyllä, ja kaada pasta vuokaan
-Lisää punajuuriseos pastan joukkoon vuokaan, ja sekoita hyvin
-Kuorruta laatikko juustokkeella, ja paista 200'C asteessa n. 1/2 h, tai kunnes juustoke saa vähän väriä.
*Timjamin voi korvata hyvin kuivatulla persiljalla tai kuminalla.
Punajuuri-pastalaatikko Twistillä:
-Valmista samoin kuin annetussa ohjeessa, mutta lisää juures-kastikeseokseen kaksi kuutioitua maustekurkkua
-Sekoita ohjeen mukaisesti pastaan, kuorruta, ja paista uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti