torstai 19. toukokuuta 2011

Kasvisnuudelit Tofukastikkeessa

400g Ramen-nuudeleita
2 Porkkanaa
150g Sokeriherneitä (pakaste)
4 Kuivattua mustasientä
1 Keskikokoinen sipuli
2 Tofutikkua
Öljyä paistamiseen

Kastike:
3 Palaa valkoista, fermentoitua tofua
3 rkl Soijakastiketta
1 rkl Tummaa soijakastiketta
1 rkl Seesamiöljyä
1/2 tl Cayennenpippuria
1 Suunmukainen chilipalko
1 1/2 rkl Fariinisokeria

-Perkaa ja hienonna chilipalko, sekoita muiden ainesten kanssa tasaiseksi tahnaksi

(Arvatkaapa vaan muistinko laittaa kuvaushetkellä sitä hemmetin kevätsipulia tähän...)

Koristeluun:
Hienonnettua kevätsipulia
Paahdettua Seesamiöljyä

-Laita tofutikut likoamaan kylmään veteen jääkaappiin jo edellisenä päivänä
-Perkaa ja esikäsittele vihannekset. Kuori porkkanat ja sipuli, ota herneet sulamaan, ja liota sienet.
-Suikaloi porkkana, poista sienistä kova kantaosa, ja revi sienet pinemmäksi, suikaloi sipuli, ja viipaloi tofutikut
-Paahda seesamiöljy (lue eteenpäin)
-Keitä nuudelit kypsäksi miedosti suolatussa vedessä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita sivuun
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, kaada pannulle kastike. Paista sekoitellen kunnes kastike alkaa tuoksua, ja lisää sipuli ja porkkanat.
-Kuullota hetki sipulia ja porkkanoita kastikkeessa, ja lisää sienet, herneet ja tofutikut, ja paista vielä hetki sekoitellen
-Lopuksi lisää nuudelit, ja sekoita varovasti nostellen
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Tarjoile tuoreeltaan. Valuta annokselle hieman paahdettua seesamiöljyä ohuena norona, ja lisää pinnalle vähän hienonnettua kevätsipulia

Seesamiöljyn paahtaminen:
-Laita kasari levylle, kaada kasariin sopiva määrä seesamiöljyä, ja käännä levy päälle
-Huljuttele öljyä varovaisesti kattilassa niin että se lämpenee tasaisesti
-Kun öljy alkaa tuoksua, se on valmista
-Ota kattila levyltä, ja kaada öljy kuumuutta kestävään kippoon, tai nosta kattila levyltä jäähtymään
-Käytä salaattikastikkeisiin, dippeihin, valmiin ruoan maustamiseen, tai pöytämausteena.

*Mustasienet voi tässä hyvin korvata parilla kissankorvasienellä. Tumman soijakastikkeen voi halutessa jättää pois, sen tehtävä on vain vaikuttaa ruoan väriin. Tuota seesamiöljyn paahtamista voi soveltaa myös muille öljyille, esim.pähkinäöljylle.

Ei kommentteja: