torstai 20. marraskuuta 2014

Kasvisnuudelit Tofukastikkeessa

400g Ramen-nuudeleita
2 Porkkanaa
150g Sokeriherneitä (pakaste)
4 Kuivattua mustasientä
1 Keskikokoinen sipuli
2 Tofutikkua
Öljyä paistamiseen

Kastike:
3 Palaa valkoista, fermentoitua tofua
3 rkl Soijakastiketta
1 rkl Tummaa soijakastiketta
1 rkl Seesamiöljyä
1/2 tl Cayennenpippuria
1 Suunmukainen chilipalko
1 1/2 rkl Fariinisokeria

-Perkaa ja hienonna chilipalko, sekoita muiden ainesten kanssa tasaiseksi tahnaksi

(Arvatkaapa vaan muistinko laittaa kuvaushetkellä sitä hemmetin kevätsipulia tähän...)

Koristeluun:
Hienonnettua kevätsipulia
Paahdettua Seesamiöljyä

-Laita tofutikut likoamaan kylmään veteen jääkaappiin jo edellisenä päivänä
-Perkaa ja esikäsittele vihannekset. Kuori porkkanat ja sipuli, ota herneet sulamaan, ja liota sienet.
-Suikaloi porkkana, poista sienistä kova kantaosa, ja revi sienet pinemmäksi, suikaloi sipuli, ja viipaloi tofutikut
-Paahda seesamiöljy (lue eteenpäin)
-Keitä nuudelit kypsäksi miedosti suolatussa vedessä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita sivuun
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, kaada pannulle kastike. Paista sekoitellen kunnes kastike alkaa tuoksua, ja lisää sipuli ja porkkanat.
-Kuullota hetki sipulia ja porkkanoita kastikkeessa, ja lisää sienet, herneet ja tofutikut, ja paista vielä hetki sekoitellen
-Lopuksi lisää nuudelit, ja sekoita varovasti nostellen
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Tarjoile tuoreeltaan. Valuta annokselle hieman paahdettua seesamiöljyä ohuena norona, ja lisää pinnalle vähän hienonnettua kevätsipulia

Seesamiöljyn paahtaminen:
-Laita kasari levylle, kaada kasariin sopiva määrä seesamiöljyä, ja käännä levy päälle
-Huljuttele öljyä varovaisesti kattilassa niin että se lämpenee tasaisesti
-Kun öljy alkaa tuoksua, se on valmista
-Ota kattila levyltä, ja kaada öljy kuumuutta kestävään kippoon, tai nosta kattila levyltä jäähtymään
-Käytä salaattikastikkeisiin, dippeihin, valmiin ruoan maustamiseen, tai pöytämausteena.

*Mustasienet voi tässä hyvin korvata parilla kissankorvasienellä. Tumman soijakastikkeen voi halutessa jättää pois, sen tehtävä on vain vaikuttaa ruoan väriin.

Ei kommentteja: