perjantai 3. lokakuuta 2014

Noidankodon Vege-Makaronilaatikko

Laitetaanpas taas vaihteeksi makaronilaatikkoa. Tällä kertaa kokeilin vegefärssiä tofumaidon kera. Nam :)

400g (1 pussi) Perus-sarvimakaronia
300g (1 pkt) Hälsans Kök:in vegefärssiä
1 Iso tai kaksi keskikokoista sipulia
Voita tai öljyä paistamiseen
Suolaa
Vettä keittämiseen
Juustokekuorruketta, Juustokeraastetta, ja/tai korppujauhoa kuorrutukseen

Munamaito:
Annos tofumaitoa

(Ainekset vuoassa ennen tofumaidon lisäämistä)

-Ota färssi huoneenlämpöön sulamaan n.1 h ennen ruoanlaittoa, tai nosta paketti pakastimesta jääkaappiin edellisenä päivänä
-Hienonna sipulit, laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Kuumenna rasva pannulla ja kuullota siinä sipulisilppua kunnes se alkaa pehmetä
-Lisää pannulle färssi ja paista siihen hieman väriä. Lisää rasvaa tarvittaessa. Ei haittaa vaikka sipuli siinä vähän ruskistuisikin
-Mausta seos paistamisen aikana kevyesti suolalla, ja laita valmis seos vuokaan
-Valmista tofumaito
-Kiehauta makaronit kevyesti suolalla maustetussa vedessä n. pari minuuttia. Siivilöi makaronit kun ne vasta aloittavat kypsymisen
-Kaada makaronit vuokaan soijaseoksen sekaan, sekoita hyvin ja kaada tofumaito joukkoon. Älä huolestu vaikka määrä näyttäisi paljolta. Makaroni kyllä imee nesteen itseensä ja ruoka pysyy mehevänä
-Sekoita kevyesti, ja laita vuoka uuniin

(Lisätty munamaito)

-Paista laatikkoa ensin puoli tuntia, ja nosta uunista. Sekoita makaroniseos uudelleen sekaisin, niin että paistunut pintakerros jää kosteamman massan alle
-Laita vuoka taas uuniin ja paista vielä puoli tuntia. Nosta uunista
-Käännä uuni 250'C asteeseen ja kuorruta makaronilaatikko juustolla tai korppujauhoilla
-Paista kunnes kuorrutus saa kauniin, kullanruskean värin, ja nosta vuoka uunista
-Laita uuni pois päältä ja anna laatikon hetki tekeytyä liedellä. Ruoka on valmista kun kihinä ja poreilu lakkaa
-Tarjoile makaronilaatikko tomaattiketsupin kera. Nam.

(Valmis, juustolla kuorrutettu laatikko)

*Perinteisesti laatikko siis kuorrutetaan korppujauhoilla, juustoraaste on uudempi keksintö. Itse käytän juustoketaastetta ja korppujauhoa, mummini suosi korppujauhoja :)
Vaihtoehto Hälsanin färssille on myös liotettu, kasvisliemessä esikeitetty soijarouhe. Jos käytät soijarouhetta, suosittelen 50/50% seosta tummaa ja vaaleaa rouhetta. Liota rouhe yön yli kasvisliemessä, kiehauta ennen ruoanlaittoa samassa liemessä ja kaada neste pois. Paista pannulla ohjeen mukaan.
Soija-allergikot voivat korvata Hälsanin färssin esim. hernerouheella (hernerouheen käsittely, eli liotus ja esikeitto-ohjeet pakkauksessa), tai seitanmurulla.

Ei kommentteja: