Laitetaanpas taas vaihteeksi makaronilaatikkoa. Tällä kertaa kokeilin vegefärssiä tofumaidon kera. Nam :)
400g (1 pussi) Perus-sarvimakaronia
300g (1 pkt) Hälsans Kök:in vegefärssiä
1 Iso tai kaksi keskikokoista sipulia
Voita tai öljyä paistamiseen
Suolaa
Vettä keittämiseen
Juustokekuorruketta, Juustokeraastetta, ja/tai korppujauhoa kuorrutukseen
Munamaito:
Annos tofumaitoa
(Ainekset vuoassa ennen tofumaidon lisäämistä)
-Ota färssi huoneenlämpöön sulamaan n.1 h ennen ruoanlaittoa, tai nosta paketti pakastimesta jääkaappiin edellisenä päivänä
-Hienonna sipulit, laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Kuumenna rasva pannulla ja kuullota siinä sipulisilppua kunnes se alkaa pehmetä
-Lisää pannulle färssi ja paista siihen hieman väriä. Lisää rasvaa tarvittaessa. Ei haittaa vaikka sipuli siinä vähän ruskistuisikin
-Mausta seos paistamisen aikana kevyesti suolalla, ja laita valmis seos vuokaan
-Valmista tofumaito
-Kiehauta makaronit kevyesti suolalla maustetussa vedessä n. pari
minuuttia. Siivilöi makaronit kun ne vasta aloittavat kypsymisen
-Kaada makaronit vuokaan soijaseoksen sekaan, sekoita hyvin ja kaada tofumaito joukkoon. Älä huolestu vaikka määrä näyttäisi paljolta.
Makaroni kyllä imee nesteen itseensä ja ruoka pysyy mehevänä
-Sekoita kevyesti, ja laita vuoka uuniin
(Lisätty munamaito)
-Paista laatikkoa ensin puoli tuntia, ja nosta uunista. Sekoita
makaroniseos uudelleen sekaisin, niin että paistunut pintakerros jää
kosteamman massan alle
-Laita vuoka taas uuniin ja paista vielä puoli tuntia. Nosta uunista
-Käännä uuni 250'C asteeseen ja kuorruta makaronilaatikko juustolla tai korppujauhoilla
-Paista kunnes kuorrutus saa kauniin, kullanruskean värin, ja nosta vuoka uunista
-Laita uuni pois päältä ja anna laatikon hetki tekeytyä liedellä. Ruoka on valmista kun kihinä ja poreilu lakkaa
-Tarjoile makaronilaatikko tomaattiketsupin kera. Nam.
(Valmis, juustolla kuorrutettu laatikko)
*Perinteisesti laatikko siis kuorrutetaan korppujauhoilla, juustoraaste on
uudempi keksintö. Itse käytän juustokeraastetta ja korppujauhoa, kun taas mummini suosi pelkkää korppujauhoja :)
Huokeampi vaihtoehto Hälsanin färssille on liotettu, kasvisliemessä esikeitetty soijarouhe. Jos käytät soijarouhetta, suosittelen 50/50% seosta tummaa ja vaaleaa rouhetta. Liota rouhe yön yli kasvisliemessä, kiehauta ennen ruoanlaittoa samassa liemessä ja kaada neste pois. Paista pannulla ohjeen mukaan.
Soija-allergikot voivat korvata Hälsanin färssin esim. hernerouheella (hernerouheen käsittely, eli liotus ja esikeitto-ohjeet pakkauksessa), tai seitanmurulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti