Klassikko sopii niin kesään kuin syksyyn. Herkullisen perunasalaatin voimalla jaksaa sitten yökähmässä trullata ;D
About 1 kg Pottuja
1 Annos majoneesia
2 dl Vegesmetanaa
1 Pieni sipuli hienonnettuna
1 Maustekurkku
1 Valkosipulinkynsi
1/2 tl Hienonnettua, kuivattua timjamia
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta Persiljaa
1/2 dl Hienonnettua Mäkimeiramia
1 tl Sokeria
1-2 tl Suolaa
Ripaus cayennenpippuria
Mustapippuria myllystä
-Keitä perunat kypsäksi ja kuori ne. Anna perunoiden jäähtyä
-Kuutioi maustekurkku ja valuta se esim. keittiöpyyhkeen tai serlan päällä
-Kuutioi jäähtyneet perunat kulhoon ja lisää maustekurkkukuutiot
-Hienonna valkosipuli tai puserra se kulhoon puristimella. Lisää myös sipulisilppu
-Lopuksi lisää potuille majoneesi ja smetana, yrtit, sokeri, suola, cayennenpippuri, ja mustapippuria
-Sekoita tasaiseksi. Peitä sekoitusastia kannella (tai laita salaatti pienempään rasiaan) ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
*Valitse kaupassa tasakokoisia perunoita, niin ne kypsyvät tasaisesti. Hieman erilaista twistiä saat lisäämällä joukkoon hieman sitruunamehua tai hienonnettua, tuoretta tilliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti