keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Noidan Paras Perunasalaatti

Klassikko sopii niin kesään kuin syksyyn. Herkullisen perunasalaatin voimalla jaksaa sitten yökähmässä trullata ;D

About 1 kg Pottuja
1 Annos majoneesia 
2 dl Vegesmetanaa
1 Pieni sipuli hienonnettuna
1 Maustekurkku
1 Valkosipulinkynsi
1/2 tl Hienonnettua, kuivattua timjamia
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta Persiljaa
1/2 dl Hienonnettua Mäkimeiramia
1 tl Sokeria
1-2 tl Suolaa
Ripaus cayennenpippuria
Mustapippuria myllystä

-Keitä perunat kypsäksi ja kuori ne. Anna perunoiden jäähtyä
-Kuutioi maustekurkku ja valuta se esim. keittiöpyyhkeen tai serlan päällä
-Kuutioi jäähtyneet perunat kulhoon ja lisää maustekurkkukuutiot
-Hienonna valkosipuli tai puserra se kulhoon puristimella. Lisää myös sipulisilppu
-Lopuksi lisää potuille majoneesi ja smetana, yrtit, sokeri, suola, cayennenpippuri,ja mustapippuria
-Sekoita tasaiseksi. Peitä sekoitusastia kannella (tai laita salaatti pienempään rasiaan) ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

*Valitse kaupassa tasakokoisia perunoita, niin ne kypsyvät tasaisesti. Mikäli tarjoilet perunasalaatin kalan lisukkeena, lisää joukkoon hieman sitruunamehua tai hienonnettua, tuoretta tilliä.

2 kommenttia:

Donitsityttö kirjoitti...

Nyt muuten kuulostaa aika hyvältä :) Pakko varmaan tehä kun rahat tulee!

Aconitum kirjoitti...

Haluan kuulla sitten kommentit jälkikäteen ;D