keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Moon Lore

Moon Lore - Lunar Themes of Wisdom and Magic on kuuluisan amerikkalaisen noidan, Elisabeth Pepperin (1923-2005) kokoama pikku kirjanen, joka käsittelee nimensä mukaisesti kuuta, ja siihen liittyviä uskomuksia ja magiaa. Kirjanen on englanninkielinen.
Kirja herätti huomioni neutraaliudellaan. Positiivista lukea kerrankin oikean perus/perinnenoidan kirjoittama teos joka ei luukuta pelkää Wicca-, tai New Age -enkelipuppua kannesta kanteen. Teos ei kuitenkaan tyrkytä noituutta, vaikka sisältääkin niin loitsurunoja kuin otteita eri kulttuurien rukouksista. Löytyypä kirjasta myös pätkä Hanhiemon satuja.. Voin siis suositella tätä perinnepakettia sekä kaikille noidille, että aiheesta kiinnostuneille. Mahdollisesti jopa perinteiselle noituudelle avoimet Wiccat voivat saada tästä jotain irti.

"Everyone is a moon, and has a dark side
which he never shows to anybody."
-Mark Twain-

Teos on jaoteltu aihepiireittäin kolmeen osaan, joista ensimmäisessä käsitellään mm. kuunpalvonnan historiaa, erilaisia kuuhun yhdistettyjä jumaluuksia ja kuulle osoitettuja rukouksia. Toinen osa kertoo kuun merkityksestä mm. astrologiassa, ja noituudessa, ja esittelee myös kuuhun yhdistettyjä kasveja ja kiviä. Kolmas osa kertoo kuusta sivistyksen ajan kulttuurivaikuttajana, ja esittelee mm. tarot kortteja, astrologiset täysikuut, ja kuun vaiheiden merkitystä ihmisen terveydessä ja puutarhassa.

Kirjan lopusta löytyy myös hauska lista jossa luetellaan musiikkikappaleita joissa mainitaan kuu. Joukossa tietenkin ikivihreät Blue Moon, Bad Moon Rising, ja Bark at the Moon :)
Teos on ohut ja pehmeäkantinen. 74 sivua.
Kustantaja The Witches' Almanac, LTD, 1997.

+Pieni, mutta kattava tietopaketti
+Kätevä taskukoko
+Kaunis kuvitus

-Voi vaatia hieman perusenglannintaitoa enemmän. Verbaalisella päättelykyvyllä tässä kuitenkin pääsee jo pitkälle.
-Kannattaa päällystää, kansipahvi voi nuhraantua helposti.

Ei kommentteja: