torstai 15. syyskuuta 2011

Noidankodon Fenkolipiirakka

Tämä herkullinen langallo on helppo valmistaa ja maistuu taatusti krantuimmallekin sekasyöjälle:

1 annos pizzataikinaa

-Valmista pizzataikina vähemmillä jauhoilla, jolloin taikina jää pehmeämmäksi. Levitä taikina leivinpaperin päällä uunipellille niin että saat uunipellin kokoisen piirakkapohjan
 
Pohjalle:
200g Tofutti-tuorejuustoketta
Kaurakermaa
1/2 dl Ravintohiivahiutaleita
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
Loraus hyvää chilikastiketta (halutessasi)

-Laita tofutti sekoituskulhoon, ja lisää loraus kaurakermaa
-Sekoittele haarukalla ja lisää aina tarvittaessa kaurakermaa niin että saat notkean, vanukasmaisen seoksen, joka ei kuitenkaan ole ihan velliä. Pienet kokkareet eivät myöskään haittaa
-Lisää ravintohiiva, valkosipuli ja chilikastike, ja sekoita hyvin, laita sivuun.

Täytteeksi:
2 Keskikokoista salaattifenkolia
100 g Tuoretta, tai 3 palaa pakastepinaattia
2 Keskikokoista sipulia
2 Valkosipulinkynttä
1-2 dl Vegonia
Uunikelpoista juustokeraastetta (esim. Wilmersburger)
2 tl Kuivattua Timjamia
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

-Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Jos käytät tuoretta pinaattia, poista pinaatista huonot lehdet ja pitkät kannat ja kiehauta pinaatti
-Poista fenkolista mahdollisesti huonon näköiset päällyslehdet tai -osat, ja ota lehtiosa talteen
-Halkaise fenkolit ja viipaloi ohuiksi paloiksi. Hienonna lehtiosa erikseen ja laita sivuun
-Hienonna sipuli. Hienonna myös valkosipuli tai käytä puristinta
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää valkosipuli, kuullota hetki niin että öljy saa makua
-Lisää pannulle fenkoli, ja sipulisilppu, ja paistele niitä n.15 min, kunnes seos alkaa pehmetä. Lisää timjami paistamisen aikana. Lopuksi mausta sopivaksi suolalla ja pippurilla, ja nosta jäähtymään
-Jos käytät pakastepinaattia, lisää se nyt fenkoliseoksen joukkoon, ja sekoita hyvin kunnes pinaatti sulaa joukkoon tasaisesti

Piirakan kokoaminen:

-Levitä tofuttiseos taikinapohjalle, ja levitä päälle kevyt kerros juustokeraastetta
-Lisää fenkoliseos tasaisesti piirakalle
-Jos käytät tuoretta pinaattia, irrottele nyt siitä ryöpätystä möykystä pinaatinlehtiä, ja asettele niitä tasaisesti fenkolikerroksen päälle
-Asettele vegoninpaloja piirakalle haluttu määrätasaiseksi kerrokseksi
-Rouhi pinnalle vielä kevyesti mustapippuria
-Lopuksi ripottele piirakalle vielä vähän juustokeraastetta, ja paista 200'C asteessa n.15 min, ja nosta lämpö 225'C asteeseen, ja paista kunnes piirakan reunat saavat väriä
-Nosta piirakka jäähtymään/tekeytymään n.15 min. ajaksi, ja leikkaa sopiviksi paloiksi

*Noita suosittelee tähän Wilmersburgerin Cheddaria, tai voit kokeilla raastaa tähän eri juustokkeiden jämät jääkaapista. Tofuttiseokseen voit halutessasi lisätä myös erilaisia tuoreyrttejä, tai fenkoliseoksessa suolan voi halutessaan korvata esim. yrttisuolalla :)

Ei kommentteja: