-Ota punaisin ja täyteläisin omena minkä löydät, ja missä kanta on vielä tallella.
-Kaada arvokkaaseen astiaan (vaikka noidan maljaasi) hyvää punaviiniä ja kasta omena viiniin.
-Kuivaa ja kiillota omena hienolla kangastilkulla, kuten silkkinenäliinalla, samettihuivilla tai sinulle muuten vaan arvokkaalla liinalla (isomummin perintöpellavia ei siis ole pakko uhrata).
Lopun viinin voit vaikka juoda, käyttää ruoanvalmistukseen tai jos sinulla on pyhä puu, kaada viini sen juurelle, uhriksi puun hengelle.
-Rauhoitu taas omenasi äärelle, tartu etusormella ja peukalolla omenankantaan, ja nosta omena varovasti ilmaan.
-Mieti aakkosia, hiero sormiasi yhteen ja pyörittele samalla omenaa kannasta.
-Kirjain, jonka kohdalla omana irtoaa kannastaan on tulevan heilan nimen etukirjain.
-Ota nyt veitsi (rituaalitikari käy tähän mainiosti), ja kuori omena niin ettei kuorisuikale katkea.
-Heitä omenankuori vasemmalla kädellä olkapääsi yli. Käänny katsomaan vasta kun kuori osuu lattiaan.
-Tarkastele kuoren muodostamaa kuviota. Näetkö siinä kirjainta? Se on hänen sukunimensä alkukirjain.
-Kuoritun omenan voit syödä, tosin se kannattaa laittaa puoliksi. Syö toinen puolikas, ja hautaa toinen maahan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti