maanantai 15. syyskuuta 2014

Kinuskibanaanit

Maukas, lämmin jälkiruoka sopii syksyyn..

1-2 Kypsää banaania per ruokailija
Kinuskikastiketta
Nokare voita

-Valmista ensiksi kinuskikastike
-Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Voitele sopivankokoinen, laakea uunivuoka voilla
-Kuori banaanit, ja leikkaa ne halki pituussuunnassa. Asettele banaanit vuokaan leikkauspinta alaspäin. Voit puolittaa banaanit jotta ne sopivat vuokaan paremmin

-Kaada jokaisen banaanipalan päälle kinuskikastiketta

-Laita vuoka uuniin ja paista n.15 minuuttia. Käännä vuoka
-Käännä uunin lämpötila 250'C asteeseen vuoan ollessa uunissa
-Jatka paistamista vielä n. 10 min, tai kunnes banaanit ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä

-Nosta vuoka uunista ja anna sen tekeytyä rauhassa, kunnes kiehuminen lakkaa
-Tarjoile kinuskibanaanit vaniljajäätelön ja sopivien höysteiden kera.

*Kuvan annoksessa lisukkeena hasselpähkinärouhetta, mutta myös muita pähkinöitä, suklaarouhetta tai vaikka raastettua appelsiininkuorta kannattaa kokeilla :)
Suosittelen hyvin kypsiä banaaneja. Mieluummin vähän ylikypsiä kuin vähääkään raakoja.

Ei kommentteja: