perjantai 4. heinäkuuta 2014

Avokado-Pestopasta

Avokadopasta on viime aikoina saanut huomiota jonkin trendikeittokirjan ansiosta ja pöperöön tuntuu törmäävän joka käänteessä tavalla tai toisella. Vaikka olenkin kaikkea muuta paitsi trendi-ihminen, niin eräänä aamuna avokado-smoothien äärellä sitten välähti, ja päivälliseksi Noidan keittiössä syntyi tällainen sekoelma pestosta ja avokadosta:

Kastike:
1 Iso tai 2 pienempää kypsää avokadoa
2 Basilikapusikkoa kaupasta
2 rkl Hyvin hienoksi rouhittua cashewpähkinää
2-3 Valkosipulin kynttä
1/2 Sitruunan mehu
About 1 dl Extra Virgin -oliiviöljyä
1/2 dl Vettä
1 tl Suolaa
Ripaus Cayennenpippuria

Lisäksi:
500g Suunmukaista kuviopastaa
1/2 dl Ravintohiivahiutaleita
Rouhittua mustapippuria myllystä

-Keitä pasta kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Pastan kiehuessa voit valmistaa kastikkeen:
-Halkaise avokadot, ja poista siemen. Kuori avokadonpuolikkaat, kostuta kädet sitruunamehulla, ja hiero avokadonpuolikkaat sitruunalla jotteivät ne tummu. Leikkaa avokado karkeiksi paloiksi blenderiin, ja purista päälle vähän sitruunamehua. Jos avokado on hyvin kypsää, voit kaivaa sen kuoristaan lusikalla suoraan blenderiin
-Purista joukkoon valkosipulinkynnet, lisää suola, sokeri, sitruunamehu ja pippuri, nypi basilikan lehdet joukkoon, ja blenderöi tasaiseksi. Jos seos on liian paksua, lisää tilkka vettä. Voit myös jättää kastikkeeseen sattumia maun mukaan. Lopuksi, sekoita joukkoon cashew-rouhe (vaikka haarukalla vatkaten)
-Siivilöi valmis pasta, ja huuhtaise vain pikaisesti kylmän veden alla (pastan ei tarvitse jäähtyä)
-Laita pasta tarjoiluastiaan, ja sekoita joukkoon kastike. Lisää ravintohiiva, tarkista suola, ja lisää tarvittaessa. Sekoita kevyesti
-Rouhi pastan joukkoon vielä mustapippuria ja tarjoile tuoreeltan

*Vaikka avokado usein kärsii kuumennuksesta, tämän voi hyvin lämmittää mikrossa seuraavana päivänä (kevyt kuumennus riittää). Maut ovat tiivistyneet eivätkä tähteet maistu tähteiltä :)
Btw, jos pestoprokkiksesta jäi tähteeksi basilikanlehtiä, voit käyttää myös niitä annoksen koristeluun, itse tämän unohdin, joten koristelin annoksen persiljalla :)
Jos olet yliherkkä tai allerginen pähkinälle, voit jättää cashewt halutessasi pois. Lisää kastikkeeseen tällöin hieman sokeria.

2 kommenttia:

missyoucan kirjoitti...

Voi ei eikö tämä resepti ennen ollut erilainen?? Hei löytyiskö sulta se vanha resepti vielä jostain, olis PARAS avokadopestopasta resepti mitä olen koskaan tehnyt! :-)

Aconitum kirjoitti...

Joo, lisäsin tuon cashewn tuonne ainesosaluetteloon, kun kotikeittiön pastauusinnassa tuo cashew vei voiton. Kirjoitin myös tuon pestoisen kastikkeen valmistuksen itse reseptiin mukaan, aikaisemmin tässä oli vain linkki vihreään pestoon (löytyy reseptihakemistosta).
Tähän voi siis hyvin käyttää myös tuota tavan pestoa, johon tulee pinjansiemeniä cashewn sijaan :)