maanantai 31. maaliskuuta 2014

Temaki-sushi

Temaki on itse käsin käärittävä sushi, joka sopii hyvin esim. tv-iltaan. Ideana on, että jokainen ruokailija voi itse kääriä mieleisensä sushit valitsemistaan täytteistä.

(Kaikille jotakin, vasemmalta oikealle: Höyrytettyä porkkanaa, Avokadoa, Liotettuja siitakesieniä, pikapaistettua lohta, Munakasta, ja tuorekurkkua. Keskellä garia lisukkeeksi)

Tarvitaan:
Sushiriisiä
Muutama arkki nori-levää
Mieluisia täytteitä

Lisäksi:
Sushisoijaa
Wasabia
Garia

-Valmistele täytteet ensin. Paista munakas, kiehauta porkkanat, leikkaa ja valmista vedenelävät/liha, perkaa kasvikset, jne.
-Asettele täytteet tarjolle yhdelle lautaselle. Jos ruokailijoita on useampia, voit tarjoilla vihannekset erikseen, ja kalat/lihat omalta lautaseltaan
-Kata sushiriisi pöytään joko omassa kulhossaan, tai tarjoile kupillinen riisiä jokaiselle ruokailijalle.
Ei myöskään ole tavatonta että muut täytteet tarjoiltaisiin riisin päältä, josta ruokailija sitten voi rullailla Temakejaan omaan tahtiin
-Leikkaa noriarkit puoliksi (pystyviivojen mukaisesti) ja kata pöytään

Temakin kokoaminen:

-Ota noriarkin puolikas käteesi, ja levitä sille vähän riisiä. Asettele muutamia täytteitä riisipedille

-Aloita rullaaminen taittamalla ulointa riisireunaa sisäänpäin, ja taittamalla vastakkaista sen päälle, kuin suppiloksi:

-Vimeistele suppilo, ja temaki on valmis:

-Voit myös kääriä temakeja suoraan tarjolle, vaikka itsellesi jos syöt yksin, mutta tämä ei ole suositeltavaa sillä merilevän rapeus usein kärsii. Tässä kuitenkin malliksi pieni temakiannos:

*Tämä on hyvä, ja sopivasti erikoinen vaihtoehto jos pöydässä on kasvissyöjiä, vegaaneja ja sekasyöjiä.
Vinkkinä muuten, jos kaapista löytyy se turha ja käyttämätön lautasliinateline, kaiva se esiin; Sehän on kuin tehty noriarkeille ;)

Ei kommentteja: