keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kesäyön Miilunpolttaja

Miilunpolttajan pasta on suomalainen versio italialaisesta Pasta Carbonarasta. Pastaan laitetaan yleensä pekonia, tai suomalaisttain savukylkeä, mutta koska en enää syö ruumiita, tässä keittiöni herkullinen vegeversio, joka saa kivaa twistiä sitruunankuoresta ;)

500g Spagettia
200g Savutofua
1 Keskikokoinen sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1/2 Sitruunan raastettu kuori
2 dl Kaurakermaa
2 dl Parmesan-tyylistä juustoketta raasteena
1 rkl Maissitärkkelysjauhoa
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
Suolaa ja Mustapippuria myllystä
Öljyä paistamiseen

-Keitä spagetti kypsäksi, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja laita sivuun
-Huuhtele ja kuivaa tofu. Suikaloi tofu, kuivaa paloja hiukan esim. keittiöpyyhkeeseen
-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli
-Sekoita kaurakerma, maissitärkkelys, ravintohiiva, ja puolet juustokkeesta
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja paista tofusuikaleisiin vähän väriä. Valuta tofu ja nosta sivuun
-Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle (lisää tarvittaessa öljyä), ja kuullota kunnes sipuli muuttuu läpinäkyväksi. Mausta kevyesti suolalla
-Kaada kermaseos pannulle sipuliseoksen joukkoon, ja kuumenna sekoitellen kunnes se sakenee. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lisää sitruunankuori, tofu ja spagetti, rouhi pinnalle mustapippuri, ja sekoita varovasti nostellen
-Rouhi valmiin annoksen päälle mustapippuria, ja ripottele pinnalle joko ravintohiivaa, tai raastettua parmesanjuustoketta.

*Tarjoa lisukkeena esim. leipää ja salaattia.
Tässä reseptissäni korvasin siis suomalaisittain käytetyn savukyljen savutofulla. Mikäli haluat kokeilla reseptin autenttisempana carbonarana, kokeile savutofun sijasta vegonia :)
Perinteisemmän miilunpolttajan/carbonaran saat jättämällä sitruunankuoren kokonaan pois.

Ei kommentteja: