Miilunpolttajan pasta on suomalainen versio italialaisesta Pasta
Carbonarasta. Pastaan laitetaan yleensä pekonia, tai suomalaisttain savukylkeä, mutta
koska en enää syö ruumiita, tässä keittiöni herkullinen vegeversio, joka
saa kivaa twistiä sitruunankuoresta ;)
500g Spagettia
200g Savutofua
1 Keskikokoinen sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1/2 Sitruunan raastettu kuori
2 dl Kaurakermaa
2 dl Parmesan-tyylistä juustoketta raasteena
1 rkl Maissitärkkelysjauhoa
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
Suolaa ja Mustapippuria myllystä
Öljyä paistamiseen
-Keitä spagetti kypsäksi, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä ja laita sivuun
-Huuhtele ja kuivaa tofu. Suikaloi tofu, kuivaa paloja hiukan esim. keittiöpyyhkeeseen
-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli
-Sekoita kaurakerma, maissitärkkelys, ravintohiiva, ja puolet juustokkeesta
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja paista tofusuikaleisiin vähän väriä. Valuta tofu ja nosta sivuun
-Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle (lisää tarvittaessa öljyä), ja kuullota kunnes sipuli muuttuu läpinäkyväksi. Mausta kevyesti suolalla
-Kaada kermaseos pannulle sipuliseoksen joukkoon, ja kuumenna sekoitellen kunnes se sakenee. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lisää sitruunankuori, tofu ja spagetti, rouhi pinnalle mustapippuri, ja sekoita varovasti nostellen
-Rouhi valmiin annoksen päälle mustapippuria, ja ripottele pinnalle joko ravintohiivaa, tai raastettua parmesanjuustoketta.
*Tarjoa lisukkeena esim. leipää ja salaattia.
Tässä reseptissäni korvasin siis suomalaisittain käytetyn savukyljen savutofulla. Mikäli haluat kokeilla reseptin autenttisempana carbonarana, kokeile savutofun sijasta vegonia :)
Perinteisemmän miilunpolttajan/carbonaran saat jättämällä sitruunankuoren kokonaan pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti