torstai 27. maaliskuuta 2014

Puolukkasurvos

Yksinkertainen, hieman hapan puolukkasurvos on klassikkolisuke monien perinneruokien seuraksi :)

1 Pussillinen (300g) pakastepuolukoita, tai vastaava määrä tuoreita
Hienoa sokeria

-Mikäli käytät tuoreita puolukoita, laita ne n.20min-puoleksi tunniksi pakastimeen ennen käyttöä, tai ota pakastepuolukat vastaavasti huoneenlämpöön. Kohmeiset puolukat ovat tähän parhaita
-Sirottele puolukoille n.1 rkl sokeria
-Muussaa puolukoita perunasurvimella tai haarukalla niin, että n. puolet puolukoista rikkoutuu
-Maista. Lisää halutessa lisää sokeria
-Säilö valmis survos tiiviiseen lasipurkkiin, tai vaikka pestyyn tuorejuustoboksiin

*Voit halutessasi survoa kaikki puolukat soseeksi, mutta perinteisesti survoksessa on mukana myös vähän ehyempiä puolukoita. Myös sokeria voit lisätä oman maun mukaan, mutta muista, että oikea puolukkasurvos on vähän happamankirpakkaa (makeat hillot ovat asia erikseen). Noidankoto suosittelee tähän ruskeaa, valkaisematonta sokeria :)

Hapan survos säilyy jääkaapissa parikin viikkoa syömäkelpoisena, ja sen voi myös pakastaa. Hyvän survoksen tunnistaa raikkaasta tuoksusta. Ummehtunut, kellarimainen haju kielii homeesta vaikkei kasvustoa vielä näkyisikään. Heitä survos tällöin pois.

Ei kommentteja: