tiistai 4. maaliskuuta 2014

Curry-Kookostofu

250g Pala tofua
200g Ananaspaloja mehussa
1 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
2 Hienonnettua valkosipulinkynttä
n.2dl Kookoskermaa
1 1/2 rkl Rouhittua palmusokeria tai fariinisokeria
1 rkl Kiinalaista curryjauhetta
n.1 tl Suolaa
1tl-1 rkl Chiliöljyä
Maissitärkkelysjauhoa
Öljyä paistamiseen

-Huuhtele, valuta ja kuivaa tofu
-Valuta ananaat, ota mehu talteen. Tofun valustuessa voit myös kuoria ja hienonnella inkiväärin ja valkosipulin
-Kaada tofusta valunut neste pois ja kuivaa tofu. Leikkaa tofu kuutioiksi
-Kuumenna reilusti öljyä pannulla, kaada lautaselle maissitärkkelystä, ja pyörittele tofupalat jauhossa
-Friteeraa tofu, laita sivuun
-Kaada enin öljy pois, mutta jätä pannulle öljyä normipaistamiseen ja lisää chiliöljy
-Kuumenna öljy taas, ja lisää pannulle inkivääri, valkosipuli, sokeri, ja curry, ja paista kunnes sokeri sulaa
-Lisää tofut, mausta kevyesti suolalla ja sekoita hyvin
-Kaada joukkoon kookoskerma ja keitä hetki kunnes seos sakenee, ja lisää ananaat
-Mikäli seos tuntuu paksulta, ohenna tarvittaessa ananasmehulla
-Tarjoile keitetyn riisin ja vaikka sitruunalohkojen kera

*Kiinancurryn sijaan voit kokeilla myös muita maun mukaisia curryjauheita. Mikäli käytät kovinkin tulista curryjauhetta, voit jättää chiliöljyn pois.

Ei kommentteja: