torstai 13. tammikuuta 2011

Talvinen sienikeitto

Vajaa 2 dl Kuivattuja metsäsieniä
1 Iso sipuli
1 Porkkana
1 Palsternakka
Pala juuriselleriä
Pala naurista tai lanttua
3-4 Palaa pakastepinaattia
2 dl Kasvikermaa
1 l Vettä tai Kasvislientä
1 tl Kuivattua meiramia tai timjamia
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
3-4 rkl vehnäjauhoa

-Liota sienet lämpimässä vedessä, puristele kuiviksi ja laita sivuun
-Perkaa ja kuori kasvikset, silppua sipuli ja kuutioi juurekset
-Hienonna sienet
-Kuumenna rasva laakealla pannulla ja kuullota siinä sipulisilppua ja sieniä kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi
-Lisää jauhot, ja sekoita tasaiseksi "rouheeksi"
-Kaada sieniseos kattilaan, kuumenna ja lisää vesi tai liemi ja kasvikerma. Sekoita hyvin, ja lisää juurekset, pinaatti ja mausta kuivayrtillä
-Keittele n.10-15 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla
-Tarjoile tuoreeltaan

*Vihannekset voi korvata myös pussillisella keittojuureksia (pakastealtaasta). Tarjoa lisäksi paahdettua patonkia, ciabattaa, ruisleipää, tai krutonkeja.

Ei kommentteja: