2 Keskikokoista (eli vähän tennispalloa pienempää,) sipulia per ruokailija
Suolaa, about 1/2 tl per 2 keskikokoista sipulia
Fariinisokeria (lue eteenpäin)
Markista tai öljyä paistamiseen
-Kuori sipulit, leikkaa kanta- ja kärkiosat pois
-Halkaise sipulit puoliksi ja viipaloi sipulit
-Kuumenna pannulla reilu nokare markista tai hyvä loraus öljyä
-Lisää sipulit, ja paista kunnes palat irtoavat toisistaan, muuttuvat läpikuultaviksi ja seos muistuttaa suikaleita
-Mausta kevyesti suolalla paistamisen aikana, ja jatka paistamista kunnes sipulit alkavat ruskistua
-Lisää 2-3 rkl fariinisokeria ja jatka paistamista kunnes sokeri sulaa ja sipulit ovat ruskistuneet
*Tarjoile sipulit lisukkeena. Sipulit ovat harvoin samankokoisia. Käytä pieniä sipuleita puolet enemmän (3-4/ruokailija), ja isoja puolet vähemmän (1/ruokailija). 1 rkl sokeria/sipuli on yleensä riittävä määrä. Jos käytät pieniä sipuleita, laske kaksi sipulia yhdeksi, niin sipuliseoksesta ei tule ällöimelää :)
Tavallista paistettua sipulia saat tietenkin jättämällä sokerin pois..
Käytin tässä keltasipuleita, mutta myös miedompaa punasipulia voi kokeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti