keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kiinankaalikääröt ja Makeahko Chilidippi

Tästä ohjeesta tulee kahdeksan käärylettä (neljälle), mutta määrät on helppo tuplata jos ruokailijoita on enemmän tai heillä on sudennälkä ;D

Täyte:
300g Kiinteää tofua
5 Kuivattua siitakesientä
2 Vartta kevätsipulia
2 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
2-3 Palaa valkoista fermentoitua tofua
2 rkl Maissitärkkelystä
Loraus seesamiöljyä
2 rkl Soijaa
1 rkl Riisiviiniä
1 tl Suolaa
1/2 tl Valkopippuria

Lisäksi:
1 Iso kiinankaali
Vettä
Suolaa

Ja vielä:
Steamer
(tai wokkipannu, höyrytysosa ja kansi)
Hyvät ottimet

-Ensiksi kannattaa valmistaa dippi (lue eteenpäin)
-Huuhtele, valuta ja kuivaa tofu
-Murustele tofu kulhoon, ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, ja jaa täyte kahdeksaan yhtä suureen osaan "pulliksi"
-Irrota kiinankaalista isot lehdet yksi kerrallaan, ja leikkaa tyviosa tasaiseksi. Tarvitset siis kahdeksan kaalinlehteä
-Kaada laakealle, syvälle pannulle vettä, ja mausta suolalla
-Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita kaalinlehdet veteen nurjapuoli ylöspäin. Lisää tarvittaessa vettä
-Kiehauta, ja keitä lehtiä muutama minuutti, huuhtele kylmällä vedellä ja nosta valumaan
-Valmistele Steamer tässä välissä lämmitystä vaille

-Mikäli lehdet ovat kovin kosteita, kuivaa niitä vähän keittiöpyyhkeellä ennen työstämistä
-Nosta kaalinlehti kerrallaan työskentelyalustalle, nurja puoli ylöspäin, ja nuljuta tyviosaa rullalle että se vähän pehmenee
-Aseta yksi täytepallo kaalinlehden keskivaiheille, ja käännä lehden tyviosa pallon päälle
-Käännä lehden sivut tyviosan päälle (litistä täytettä tarvittaessa) ja käännä eteenpäin rullaksi:

-Sauman ei tarvitse jäädä käärön alle, vaan lehden reunus voi näkyä (Mielestäni se on koristeellinen)
-Voit taitella kääröt suoraan steameriin, tai vaikka tarjottimelle valmiiksi, josta sitten lopuksi nostelet ne steameriin kypsymään:

(Kyllä, nämä voi höyrytellä myös kaksikerroksisessa steamerissa)

-Höyrytä kaalikääröjä steamerissa n.30 min. Ole varovainen nostellessasi niitä tarjoiluvadille, ja kallistele kääryleitä vähän ottimilla kattilan päällä, sillä niiden sisään kertyy usein ylimääräistä nestettä (joka on, sanomattakin selvää; tulikuumaa)
-Tarjoile kääröt kuumina makuhermoja hivelevän chilidipin ja keitetyn riisin kera.

Makeahko Chilidippi:
1 dl soijaa
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl chiliöljyä
2 rkl hienonnettua ruoho- tai kevätsipulia
2 tl sokeria

-Laita kevätsipulisilppu kippoon jossa sekoitat dipin
-Kuumenna seesamiöljyä kattilassa kunnes se alkaa tuoksua, ja kaada kevätsipulisilpun päälle kippoon
-Lisää chiliöljy, soija ja sokeri
-Sekoita ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa n. puoli tuntia.

*Lisää vaihekuvia ja rullausapuja kaalikäärylepostauksessani :)

Ei kommentteja: