Noidankodon keittiössä laitettiin vaihteeksi helppoa kasvishernaria suoraan purkista:
1 tlk Maun mukaista kasvishernekeittoa
1 tlk (n.400g) Säilykekikherneitä
1 dl Kasvikermaa
1 rkl Dijonin sinappia
1 rkl Ketsuppia
Kasvislientä tai vettä
Suolaa tarvittaessa

-Huuhtele kikherneet lävikössä
-Mittaa hernekeitto ja liemi/vesi kattilaan pakkauksen ohjeen mukaan (kannattaa lisätä vähän ylimääräistä vettä), lisää kikherneet, sinappi ja ketsuppi
-Keittele soppaa miedolla lämmöllä kunnes ainekset sekoittuvat. Lisää kerma
-Ohenna tarvittaessa hieman liemellä tai vedellä, maista suola, lisää tarvittaessa
-Kiehauta nopeasti, nosta pois liedeltä, ja tarjoile kuumana
*Hyvää esim. paahdetun ruisleivän kera. Ole varovainen suolan kanssa, Ärna.. öm; Hernarissa liikasuola maistuu herkästi, -ja pahalle. Yliherkät ja Allergikot voivat jättää ketsupin ja/tai sinapin tästä pois.
Krantummille ruokailijoille suosittelen tottakai itse tehtyä hernaria ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti