perjantai 27. elokuuta 2010

Tumma Mustikkapiirakka

Maukas mustikkapiirakka sopii hyvin niin loppukesän, kuin alkusyksynkin jälkiruokapöytään. Metsäisen tummaa sävyä maukas piirakka saa kaakaojauheesta.

Taikina:
125g Voisulaa
1 1/2 dl Hienoa sokeria
n.4 1/2 dl Vehnäjauhoa
1 tl Leivinjauhetta tai soodaa
1 rkl Tummaa kaakaojauhetta
n.3 dl  Täysmaitoa (miel.huoneenlämpöistä)
1 Kananmuna

Täyte:
n.150-200g Mustikoita (tuoreita tai pakaste)
1 rkl Sokeria

 -Laita uuni lämpeämään 220'C asteeseen
-Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao
-Vatkaa voisula ja sokeri kuohkeaksi
-Lisää n. puolet jauhoseoksesta, ja puolet maidosta, sekoita tasaiseksi
-Lisää kananmuna, vatkaa tasaiseksi
-Lisää loput jauhot ja loppu maito. Vatkaa tasaiseksi kunnes taikina on vanukasmaista. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja tai maitoa
-Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle mustikat, ja sirottele mustikoiden päälle vähän sokeria

-Paista 220'C n. 20-25 min, kunnes piirakka on saanut vähän väriä
-Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyä n. 10 min.

*Tarjoile piirakka lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera :)

Ei kommentteja: