Eli vapaasti suomennettuna Pannun pohjaan tarttujat.. Niin, aikaisemmin esittelinkin Jiaozi-nyytit, joista tämä ruokalaji jalostuu. Erillistä ohjetta tähän ei sen kummemmin tarvita, vain paistinpannu ja öljyä. Suosittelen että käytät pinnoitepannua, sillä nämä todella tarttuvat uudelleen lämmitettyinä kiinni pannuun.
-Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla, ja asettele eiliset Jiaozi-nyytit pannulle niin, että niillä on tilaa paistua
-Paista nyyttejä hetki niin, että ne saavat vähän väriä, ja kaada pannulle 2-3 dl vettä niin, että n. 1/3 nyytin pinnasta jää veden alle
-Kun vesi kiehuu, aseta päälle kansi josta höyry pääsee ulos, ja jatka paistamista kunnes neste haihtuu
-Tarjoile Jiaozin tavoin dippikastikkeen keralla. Esim:
Chilidippi (kuvassa):
1 rkl Paahdettua seesamiöljyä
1 rkl Chiliöljyä (esim. Lee Kum Kee)
3 rkl Soijakastiketta
2 rkl Hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
-Sekoita ainekset kipossa
-Paahda öljy kuumentamalla pannussa, ja nosta jäähtymään. Sekoita öljy viimeisenä kastikkeeseen
-Lisää halutessasi hieman fariinisokeria
Ihana Inkivääridippi:
1/2 dl Soijakastiketta
1 rkl Inkiväärimehua
2-3 Hienonnettua valkosipulinkynttä
2 rkl Seesamiöljyä
1 rkl sokeria
1 rkl Vettä
-Raasta palanen inkivääriä, ja purista mehu sekoitusastiaan. Lisää valkosipuli
-Kuumenna seesamiöljyä kattilassa niin että se alkaa tuoksua
-Kaada öljy sekoitusastiaan
-Lisää sokeri, soija ja vesi, sekoita hyvin
-Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti