keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Pot Stickers

Eli vapaasti suomennettuna Pannun pohjaan tarttujat.. Niin, aikaisemmin esittelinkin Jiaozi-nyytit, joista tämä ruokalaji jalostuu. Erillistä ohjetta tähän ei sen kummemmin tarvita, vain paistinpannu ja öljyä. Suosittelen että käytät pinnoitepannua, sillä nämä todella tarttuvat uudelleen lämmitettyinä kiinni pannuun.

-Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla, ja asettele eiliset Jiaozi-nyytit pannulle niin, että niillä on tilaa paistua
-Ruskista nyyttejä pari kertaa käännellen niin että saavat hieman väriä
-Tarjoile samoin dippikastikkeen keralla kuin Jiaozi.
*Postaan tähän vielä kaksi herkullista dippivaihtoehtoa.

Chilidippi (kuvassa):

1 rkl Paahdettua seesamiöljyä
1 rkl Chiliöljyä (esim. Lee Kum Kee)
3 rkl Soijakastiketta
2 rkl Hienonnettua, tuoretta ruohosipulia

-Sekoita ainekset kipossa
-Paahda öljy kuumentamalla pannussa, ja nosta jäähtymään. Sekoita öljy viimeisenä kastikkeeseen
-Lisää halutessasi hieman fariinisokeria

Ihana Inkivääridippi:

1/2 dl Soijakastiketta
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
2-3 Hienonnettua valkosipulinkynttä
2 rkl Seesamiöljyä
1 rkl sokeria
1 rkl Vettä

-Laita inkivääri ja valkosipuli sekoitusastiaan
-Kuumenna seesamiöljyä kattilassa niin että se alkaa tuoksua
-Kaada öljy sekoitusastiaan
-Lisää sokeri, soija ja vesi, sekoita hyvin
-Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Ei kommentteja: