keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Helppo Couscous-salaatti

1 Punainen paprika
2 Kevätsipulinvartta
200g Silkkitofua

-Valuta ja kiehauta tofu
-Kuutioi valmis tofu, laita sivuun
-Huuhtele, perkaa ja kuutioi paprika,ja hienonna kevätsipuli
-Laita ainekset kulhoon

Couscousin valmistus:

3-4 dl Couscoussuurimoita
Vettä tai kasvislientä (yksi desi enemmän kuin suurimoita)
Suolaa
Cayennenpippuria maun mukaan
1 dl Aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
Öljyä tomaattipurkista

-Mittaa vesi laakealle pannulle kuumenemaan, ja lisää couscous. Sekoittele hissukseen
-Kun vesi alkaa kiehua, käännä levy pois päältä, ja nosta pannu levyltä jättäen suurimot turpoamaan rauhassa
-Hienonna aurinkokuivatut tomaatit
-Kun vesi on imeytynyt, nosta pannu takaisin levylle, lisää mausteet, aurinkokuivatut tomaatit ja pari ruokalusikallista öljyä
-Kuumenna jähmettynyttä couscousia koko ajan sekoitellen niin että seoksesta tulee irrallista ja tasaista
-Nosta sivuun jäähtymään

-Sekoita jäähtynyt couscousseos ja tofu salaattiaineksiin, ja tarjoile salaatti maukkaan kastikkeen kera.

*Jos käytät silkkitofua, se murentuu joukkoon hyvin äkiä, sekoita siis varovasti. Voit lisätä salaattiin myös erivärisiä paprikoita, tuorekurkkua, tai kirsikkatomaatteja. Jos skippaat juuston, saat vegaanisen ruoan. Kastikkeiksi tähän sopivat hyvin vegesmetana- tai jogurttipohjaiset kastikkeet :)
Tähteeksi jääneen salaatin voit, yllätys, paistaa pikaisesti pannulla pikkuruoaksi. Kasvissyöjät voivat paistaa mukaan vaikka kesäkurpitsaa tai munakoisoa.

Ei kommentteja: