keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Suklainen Banaanikakku Kahdella Tavalla

2 1/2 dl Sokeria
1 dl Markissulaa
2 dl Manteli-, tai soijamaitoa
100g Levy tummaa suklaata (väh.70%)
1 tl Etikkaa
1 Iso, kypsä banaani
1 tl Raastettua sitruunankuorta
4 1/2 dl Vehnäjauhoa
2 tl Leivinjauhetta
2 rkl Tummaa kaakaojauhetta
1 tl Vaniljasokeria

Lisäksi:
Leivinpaperia
Rengasvuoka
Margariininokare ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen

-Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Jauhota vuoka voitelemalla se markisnokareella ja sirottelemalla korppujauhoa päälle
-Kuori banaani ja muussaa se haarukalla lautaselle mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon sitruunankuori
-Aseta jääkaappikylmä suklaalevy leivinpaperille, ja ala paloitella sitä leikkuuveitsellä kuin viipaloisit sipulia. Näin suklaa murenee sopivaksi rouheeksi. Voit myös laittaa suklaan pussiin, ja moukaroida sitä vähän esim. kasarinpohjalla karkeaksi muruksi
-Sekoita kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe jauhoihin
-Sekoita banaanimassa, etikka ja sokeri tasaiseksi, lisää jäähdytetty markissula, ja vatkaa kuohkeaksi
-Lisää suklaarouhe ja sekoita hyvin
-Sekoita seokseen vuorotellen jauhoseosta ja kasvimaitoa. Sekoita hyvin kunnes taikina on tasaisen kuohkea ja vanukasmainen. Ohenna tarvittaessa tilkkasella vettä
-Kaada taikina vuokaan ja paista 200'C asteessa about 1h
-Lopuksi nosta vuoka jäähtymään uunin päälle, ja kumoa se leivinpaperilla päällystetylle tarjoilulautaselle n.10 min. kuluttua. Anna kakun jäähtyä rauhassa, leikkaa ja tarjoile kahvin tai teen kaverina.

*Mausteisemman kaakun saat lisäämällä taikinaan hieman kardemummaa tai kanelia. Sitruunankuoren voi halutessaan korvata appelsiininkuorella, tai jättää pois, mielestäni se hieman korostaa banaanin makua.

Suklainen Kookos-Banaanikakku:

-Syntyy samoin kuin edellinen, korvaa vain manteli-, tai soijamaito samalla määrällä kookoskermaa.
-Vatkaa kookoskerma tasaiseksi ja lisää taikinaan reseptin mukaan.

Ei kommentteja: