maanantai 15. marraskuuta 2010

Teriyaki-kastike

Tämä japanilainen kastike sopii niin marinointiin, maustamiseen, kuin dippaukseen.

1 dl Miriniä
1 dl Japanilaista soijakastiketta
1 dl Sokeria
1 rkl Sakea

-Mittaa ainekset kattilaan, ja kuumenna sekoitellen pohjaa myöten. Kun seos meinaa alkaa kiehua, nosta levyltä ja sekoita tasaisesti
-On tärkeää ettei kastike kiehu, tai se voi saada kitkerän sivumaun.
-Käännä levy pois päältä ja sekoita kuumaa seosta kylmällä levyllä n. viisi minuuttia
-Nosta taas lämpimälle levylle ja käännä levy päälle. Sekoita hyvin pohjaa myöten. Nosta taas kylmälle levylle kun seos meinaa kiehua, ja sekoita n. viisi minuuttia kylmällä levyllä
-Toista kylmä levy / kuuma levy vielä kerran
-Kastikkeen pitäisi nyt olla sakeampaa kuin alussa. Ei mitään kiisseliä, mutta sakeampaa kuin juokseva vesi
-Jäähdytä kastike rauhassa, ja säilö sopivaan pulloon tai purkkiin.

*Ohjeesta tulee n. 3 dl valmista kastiketta. Mikäli haluat suolaisempaa kastiketta, vähennä sokerin määrää puolella ja lisää soijaa puolella.

Ei kommentteja: